Peperduur topmodel afstandsbediening

0
221

inzat. Het is wel makkelijk te herstellen met de configuratiesoftware, maar het zou niet mogen.
Een andere hinderpaal troffen we aan bij onze activiteit "TV kijken". Ons systeem werkt met een master/slavestopcontact. Alles staat compleet zonder stroom totdat de versterker aangezet wordt. Dan pas krijgen andere toestellen en ook de tv stroom en gaan in standby staan. We hadden dus gedefinieerd in de beheerinterface dat de versterker altijd eerst aangezet moest worden, en daarna pas de tv.
Tot onze ergernis vertikte de 1100eu dat en probeerde hij toch de tv aan te zetten. We konden het wel oplossen door nadat de activiteit zijn startfase afgewerkt had (en de tv dus nog steeds in standby stond) op de Help-toets van de Logitch Harmony te drukken. Die hulptoets probeert dan het probleem te herstellen en stelt desnoods ook enkele vragen waarmee dat dan lukt. Meestal werkt dat prima. Maar voor dit specifiek geval zouden we het toch prettiger gevonden hebben als hij gewoon deed wat we ingesteld hadden: eerst de versterker aanzetten!
Voor de alle andere activiteiten doet hij dat overigens wel degelijk correct, alleen niet voor "TV Kijken".

Conclusie
De Logitech Harmony 1100eu is een prachtig apparaat, maar wel peperduur. Je krijgt exact dezelfde functionaliteit in de veel goedkopere Harmony One (120 euro) die makkelijker in de hand ligt en meer harde toetsen heeft voor de meestgebruikte functies. Als je per se een statussymbool wil hebben en bereid bent er zo’n 500 euro voor te betalen, kom je aan je trekken met deze Harmony 1100eu. Deze tester had er dat in elk geval niet voor over en koos de Harmony One.
Adviesprijs
€ 499 (laagste straatprijs gevonden: € 250)
1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelTrio instap spiegelreflexcamera’s
Volgend artikelDraadloze BlueTrack producten van Microsoft