Een sneller systeem dankzij software?

1
59

een tool kiezen voor een specifiek probleem. Er zijn zeven taakgerichte onderverdelingen. De specifieke tools allemaal overlopen, is een beetje teveel van het goede. We zetten er enkele in de spotlights. Met de ‘Bureaubladversnipperaar’ ben je zeker dat gevoelige bestanden permanent en onherstelbaar verwijderd worden. Na activatie van de versnipperaar moet je herstarten. Je krijgt na de herstart een extra pictogram op je bureaublad: ‘Versnipperaar’.
Vanaf nu kan je heel eenvoudig bestanden naar de Versnipperaar verplaatsen. Dat kan via de rechtermuisknop: ‘Naar Versnipperaar verzenden’ of door de gewenste bestanden er simpelweg heen te slepen. Als alles wat in de Versnipperaar zit, verwijderd mag worden. Klik je rechts op het pictogram en kies je voor ‘Alles versnipperen’. Nadat je OK hebt geklikt bij de waarschuwing zijn de bestanden verwijderd.  De werking is dus gelijkaardig aan de Prullenbak van Windows, met één belangrijk verschil: de bestanden zijn (volgens de fabrikant) onherstelbaar gewist. Je kan de bestanden desgewenst tot tienmaal laten overschrijven. Standaard overschrijft de software bestanden eenmaal.


Veilig verwijderen!

De tool ‘Niet opstartbare pc herstellen’ laat je toe om een opstartbare ‘Drive Medic’ herstelconsole-cd te branden. Met die opstartbare cd kan je, bij problemen, je pc herstellen. De tool ‘Duplicaatbestanden zoeken’ geeft je dan weer de mogelijkheid om identieke bestanden op te sporen zodat je deze desgewenst kan verwijderen. Opgelet! De software toont ook systeembestanden in de lijst met duplicaten. Verwijderen van deze bestanden kan erg nare gevolgen hebben voor je besturingssysteem.

Rapporten
Net zoals het schoolrapport van je kinderen weergeeft wat hun sterke en zwakke kanten zijn, geeft deze software een gedetailleerde analyse van je systeem. IntelliStatus berekent realtime statistieken voor alle belangrijke componenten die een grote invloed hebben op de systeemprestaties. Je hebt vanuit de

1
2
3
4
5
Vorig artikelAllesomvattende beveiliging voor desktops
Volgend artikelUltracompacte 3.5″ externe harde schijf

1 REACTIE

  1. Iolo Technologies System Mechanic 8.5.5
    +goede en krachtige register tools
    +ingebouwde cc cleaner
    +Processen viewer
    +memory cleaner
    +internet snelheid meten een leuke addon
    + dik plus punt je systeem vergelijken na het installeren van software !!
    Maar
    – je hebt niet het gevoel dat je alles controleert wat je wel meer had bij Tune Up, hij voert soms zaken uit maar je weet niet wat hij juist veranderd.

Reacties zijn gesloten.