IObit Advanced SystemCare with Antivirus 2013 review

IObit beschermt Windows-computers nu ook tegen malware

5
Eerder dit jaar bespraken we IObit Advanced SystemCare, een compleet onderhoudspakket voor zieke Windows-computers. De fabrikant voorziet nu ook een versie met geïntegreerde BitDefender antivirusmodule. Loont het de moeite om te upgraden of niet en beschermt het pakket voldoende tegen malware? Wij zochten het voor je uit.

IObit werd opgericht in 2004 door twee creatieve en enthousiaste programmeurs. Het bedrijf is gespecialiseerd in hulpprogramma’s voor het onderhoud en de beveiliging van Windows en kende – naar eigen zeggen – de laatste jaren een aanzienlijke groei.

 
Installatie

Ook de nieuwe versie van IObit Advanced SystemCare with Antivirus 2013 stelt geen hoge eisen aan je pc. Het programma is geschikt voor Windows 8, Windows 7 (32 & 64-bit), Windows Vista (32 & 64-bit) en Windows XP (32 & 64-bit). Verder volstaat een 800 MHz of snellere processor, minimaal 512 MB ram-geheugen en 800 MB vrije ruimte op de harde schijf.

IObit Advanced SystemCare with Antivirus 2013

IObit Advanced SystemCare with Antivirus 2013 (© ; licentie: )

Bij aanvang van de installatie vraagt de wizard om conflicterende antivirus-programma’s te verwijderen. De wizard opent vervolgens automatisch de uninstaller van Norton Internet Security. Eenmaal we het systeem herstart hebben, wordt de installatie van IObit Advanced SystemCare with Antivirus 2013 hervat. Na de eigenlijke installatie krijg je de kans om je favoriete achtergrond en standaard taal te kiezen. Wij selecteren als achtergrond ‘Classic’ en als taal ‘Nederlands’.

Vervolgens klikken we op ‘Start Nu’ en krijgen we het beginscherm van Advanced SystemCare with Antivirus 2013 te zien. Het beginscherm geeft aan dat de virusdatabase niet up-to-date is. Via een druk op de knop ‘Fix Now’ lossen we dit probleem meteen op. De software haalt 108,06 MB aan definities op en enkele ogenblikken later zijn we volledig beschermd.

De database updaten na installatie

De database updaten na installatie (© ; licentie: )

 
Gebruikersinterface

De gebruikersinterface van Advanced SystemCare with Antivirus 2013 kreeg een update, maar we herkennen meteen het overzichtelijke hoofdmenu dat we kennen van versie 5.1.0. Het uiterlijk van Advanced SystemCare with Antivirus 2013 kan je eenvoudig aanpassen. Wanneer je het thema ‘Blue’ kiest, verschijnt de interface die we kennen van de vorige versie.

We zien vier ‘tegels’ die de belangrijkste functies bundelen: ‘Antivirus’, ‘Snel onderhoud’, ‘Diep onderhoud’ en ‘Gereedschapskist’. De aandachtige lezer heeft al gemerkt dat ‘Turbo Boost’ plaats moest maken voor de antivirusmodule. Onderaan vinden we echter drie koppelingen waarmee je de ‘Actieve Versneller’, de ‘Windows Firewall’ en ‘Turbo Boost’ kan in- en uitschakelen. IObit voorziet dus opnieuw in een intuïtieve en mooie gebruikersinterface.

IObit voorziet opnieuw in een intuïtieve en mooie gebruikersinterface

IObit voorziet opnieuw in een intuïtieve en mooie gebruikersinterface (© ; licentie: )

 
Antivirus

IObit implementeerde de antivirusmodule van BitDefender in Advanced SystemCare. Naast degelijke optimalisatietools biedt het pakket nu dus ook bescherming tegen allerhande malware. Bovendien claimt de fabrikant dat Advanced SystemCare with Antivirus 2013 het enige pakket is dat het systeem tegelijkertijd beschermt en versnelt. Advanced SystemCare with Antivirus 2013 beschikt over alle functies die je van moderne antivirussoftware mag verwachten. Het pakket biedt uiteraard real-time bescherming tegen malware en wordt dagelijks bijgewerkt met BitDefender beveiligingsupdates. Zeer dringende updates worden meteen doorgevoerd door IObit om ervoor te zorgen dat je pc geen onnodig risico loopt.

Via de instellingen kan je een snelle of volledige malwarescan inplannen, zodat die bijvoorbeeld elke vrijdagavond wordt uitgevoerd. Verder kan je aangeven of verdachte bestanden automatisch verwijderd mogen worden of niet. Standaard beschermt het pakket tegen (uitvoerbare) bestanden, documenten en gecomprimeerde bestanden. Op het laagste beschermingsniveau worden alleen uitvoerbare bestanden gescand, terwijl het hoogste niveau bescherming biedt tegen alle soorten bestanden. Voorts kan je ook een zogenaamde ‘whitelist’ met uitgesloten bestanden opstellen en een stille modus activeren wanneer bepaalde programma’s worden uitgevoerd. De interface is bovendien zeer duidelijk en verzorgd.

‘Diep onderhoud’

‘Diep onderhoud’ (© ; licentie: )

Tot slot is Advanced SystemCare with Antivirus 2013 uitgerust met de IObit Malware Fighter engine. Het pakket biedt dus een dubbele bescherming tegen schadelijke software. BitDefender scoort volgens AV-Test, een onafhankelijk IT-beveiligingsinstituuut, overigens erg goed. BitDefender Internet Security behaalde in mei / juni 2012 een beschermingsscore van 5.5 op 6.0, een herstelscore van 6.0 op 6.0 en een bruikbaarheidscore van 5.5 op 6.0. Aangezien IObit de antivirus engine van BitDefender gebruikt, mag je dus een betrouwbare en afdoende beveiliging tegen malware verwachten.

 
Systeemoptimalisatie

Via het onderdeel ‘Snel onderhoud’ kan je je systeem laten scannen op malware, het register herstellen, snelkoppelingen repareren en privacy gevoelige en tijdelijke data verwijderen van je pc. Tijdens onze test vond de software een groot aantal registerproblemen en ongeldige snelkoppelingen. Via een druk op de knop ‘Nu Repareren’ kan je alle problemen meteen oplossen en desgewenst ook je internetgeschiedenis en tijdelijke bestanden verwijderen. Als je een bepaalde actie niet wil uitvoeren, kan je het vinkje hiervoor weghalen. Voor het herstellen van het register en opschonen van je pc kan je eventueel het gratis alternatief Ccleaner gebruiken, maar Advanced SystemCare with Antivirus 2013 doet gelukkig meer dan dat.

Het diepe onderhoud neemt je pc grondiger onder handen en voert onder andere een grondige, diepe scan naar malware uit. De software zal tevens het register van Windows defragmenteren. Een diepe scan neemt volgens IObit ongeveer 5 tot 10 minuten in beslag. Zowel de snelle scan als diepe scan verschillen eigenlijk niet van de voorgaande versie dus gaan we hier verder niet op in.

'Snel onderhoud'

‘Snel onderhoud’ (© ; licentie: )

 
Gereedschapskist

Ook de gereedschapskist kennen we reeds van de vorige versie. Dankzij een 20-tal handige gereedschappen kan je elke functie van Advanced SystemCare with Antivirus 2013 individueel en manueel uitvoeren.

 
Beschikbaarheid

IObit Advanced SystemCare with Antivirus 2013 is verkrijgbaar aan een introductieprijs van 29,99 dollar. Dat is ongeveer 10 dollar duurder dan de vorige versie, maar het pakket biedt nu ook bescherming tegen malware. De licentie is bovendien geldig voor drie pc’s en als Advanced SystemCare PRO gebruiker kan je aan de hand van je licentiecode een nog grotere korting bekomen. De normale prijs bedraagt 49,99 dollar voor één pc. Hoelang de actie nog loopt, is niet geweten. Wie het pakket eerst wil uitproberen, kan een gratis testversie downloaden via de website van de ontwikkelaars.

Conclusie
IObit Advanced SystemCare with Antivirus 2013 combineert gereedschappen voor systeemoptimalisatie en een degelijke antivirusengine van BitDefender in één gebruiksvriendelijk en stabiel pakket. In combinatie met de IObit Malware Fighter-engine biedt het pakket voldoende beveiliging tegen allerhande schadelijke software. Alle functionaliteit die we kennen uit de vorige versie bleef behouden. Bovendien is het pakket erg budgetvriendelijk. We kunnen dit pakket dus warm aanbevelen.
Adviesprijs
Actieprijs 29,99 dollar (normale prijs 49,99 dollar)
www.iobit.com

5 REACTIES

 1. Geachte….
  In januari 2014, heb ik software gekocht via mijn kredietkaart
  Advanced SystemCare voor3 PC’s,voor 1 jaar,via de PC.
  Heden in 2015 werd er van mijn Kredietkaartrekning 75 € afgehouden, van softare dat ik niet gekocht of verlengd heb en die op automatische wijze verlengd werd.
  Gelet dat ik bijna negens terecht op de PC kom, om deze zaak recht te zetten heb ik deze site gebruikt,gelet ik anders niet kan reklameren om deze diefstal aan te geven.
  De ref. van deze software luiden 23388204.
  Gelieve het bedrag van 75 € terug op de rekening van mijn kredietkaart te storten.

  Janssen Hilda
  azibansi@gmail.com

 2. door de nieuwe versie van advanced systemcare 6 werken veel spellen niet meer !!! met de vorige versie wel.vind het programma dus verslechterd en ben dus zeer ontevreden over deze versie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.