Een sneller systeem dankzij software?

1
59

html gebaseerde rapporten die informatie geven over de status van je pc gedurende een bepaalde periode. Je krijgt dan een e-mail met de melding dat er een nieuw rapport voor je klaar ligt ter controle.
Hoewel de Easy Computing op haar website claimt dat de software ook werkt met een 64-bit besturingssysteem, bleek dit niet te werken op een Windows Vista 64-bit.

Systeemanalyse
Na installatie vraagt de software op het Dashboard een systeemanalyse. Je hebt de keuze uit een snelle analyse die één tot twee minuten in beslag neemt en een grondige diepteanalyse. Die laatste neemt ongeveer vijf tot zeven minuten in beslag. In praktijk bleek deze grondige check-up bij ons 18 minuten te duren. Volgens System Mechanic is ons systeem er slecht aan toe: er werden 11 problemen gevonden. De problemen zijn o.a. onze harde schijf die fragmentatie vertoont, beveiligingsproblemen, registerproblemen, fouten op onze harde schijf en dies meer.
Je kan al deze problemen in één keer oplossen of je kan een selectie maken uit de problemen die je wil verhelpen. Er is een onderverdeling in de problemen: de problemen die rood gemarkeerd zijn, zijn kritiek. De problemen die iets minder van belang zijn, staan gemarkeerd in zwart. We krijgen een melding dat het systeem na het uitvoeren van de geheugendefragmentatie even trager kan reageren. Dat komt doordat Windows de geheugenplaatsen opnieuw moet toewijzen. Na reparatie van de problemen moeten we ons systeem herstarten.


Een grondige analyse van je systeem…

Categorieën
System Mechanic is onderverdeeld in vier categorieën: ‘Dashboard’, ‘ActiveCare’, ‘Tools’ en ‘Rapportages’. Het Dashboard geeft in één oogopslag de status van je systeem weer. Via het Dashboard

1
2
3
4
5
Vorig artikelAllesomvattende beveiliging voor desktops
Volgend artikelUltracompacte 3.5″ externe harde schijf

1 REACTIE

  1. Iolo Technologies System Mechanic 8.5.5
    +goede en krachtige register tools
    +ingebouwde cc cleaner
    +Processen viewer
    +memory cleaner
    +internet snelheid meten een leuke addon
    + dik plus punt je systeem vergelijken na het installeren van software !!
    Maar
    – je hebt niet het gevoel dat je alles controleert wat je wel meer had bij Tune Up, hij voert soms zaken uit maar je weet niet wat hij juist veranderd.

Reacties zijn gesloten.