Mooie en stevige krachtpatser

0
64

er eigenlijk niet van in als je ook al HDMI hebt, waarmee je ten slotte ook via een verloopkabel een digitaal scherm kunt aansluiten.

 

Optische drive
De dvd+/-rw drive is van het slot-in type, die dus de schijfjes inslikt. Optioneel kun je ook een slot-in BlueRay-drive verkrijgen die ook een dvd+/-rw-gedeelte heeft.

Prestaties
De prestaties van deze laptop zijn uitstekend. Hij haalt een Windows Vista WEI-score van 5,4. Dat is de hoogste WEI-scores voor laptops die we al hebben gezien.
We voerden ook de 64-bit versie van de FutureMark PC Mark Vantage benchmark uit. Daarin haalt deze laptop een score van 4013 PCMarks. De 3DMark 2005 score is 9.950. 3DMark06 levert een score op van 4.900.
Dell leverde ons deze notebook zonder Administrator-wachtwoord. Daardoor konden we geen verdere benchmarks uitvoeren. Overigens zouden de scores zelfs nog iets hoger hebben gelegen met de 32-bit versie van Windows Vista. Die is trouwens optioneel ook verkrijgbaar en raden we voor de meeste gebruikers aan boven de 64-bit versie.

Dell Studio XPS 16

Scores
Als we alle scores verrekenen en wegen volgens onze standaardmethode dan biedt deze Dell Studio XPS 16 een DiskIdee prestatiescore van 77/100 en een DiskIdee waar-voor-je-geldscore van 70/100. Dat

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelWaterbestendige FinePix compactcamera
Volgend artikelFull hd front projector van Sharp
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.