Mooie en stevige krachtpatser

0
64

ziet er stijlvol uit en voelt allemaal erg stevig aan.
Helaas heeft het scherm zoals bij alle XPS-laptops een erg blinkende coating. Die verbetert de zwartweergave bij video- en fotobeelden, maar geeft vaak storende reflecties in gewone toepassingen.
Het scherm is wel erg helder; je kunt het zelfs in buitenlicht gebruiken, al loopt de accu natuurlijk sneller leeg als je het op de hoogste stand zet. En buitenshuis heb je wel meer last van reflecties op het blinkende scherm. Maar zelfs op de een na laagste stand is het binnenshuis nog goed bruikbaar en dan gaat de accu wat langer mee.

 

Dell Studio XPS 16

Toetsenbord
Net zoals bij de duurdere notebooks van Apple zijn de toetsen van het toetsenbord, het aanraakgevoelig vlak en de multimediaknoppen onder het scherm wit verlicht met behulp van leds.
Het toetsenbord is overigens even groot als dat van een gewoon desktoptoetsenbord. Een apart numeriek vlak ontbreekt echter.
Links en rechts van het toetsenbord zitten luidsprekers, met een extra basluidspreker (‘subwoofer’) aan de onderkant. De geluidskwaliteit is goed… voor een laptop.
De polssteunen onder het toetsenbord zijn erg groot. Je kunt hier kortom comfortabel op typen.

Gezichtsherkenning
De XPS 16 heeft geen vingerafdruklezer, maar wordt wel geleverd met FastAccess gezichtsherkenningsoftware. Je kunt je computer zo instellen dat de ingebouwde webcam je automatisch

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelWaterbestendige FinePix compactcamera
Volgend artikelFull hd front projector van Sharp
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.