iPhone-lookalike voor liefhebbers van Windows Mobile

2
54

aansluiting en doet ook dienst als antenne voor de ingebouwde FM-radio. Het zit niet erg goed in de oren. De dopjes zijn vrij hard.

 

Extra’s en software
Een stoffen draagzakje wordt standaard meegeleverd. Ook wordt een extra stylus en een zelfklevende plastic schermbeschermer meegeleverd.
Qua software zijn onder andere Google Maps en Opera Mobile Web browser van de partij. Google Maps ziet er indrukwekkend uit op het grote scherm.

HTC Touch HD met Google  HTC Touch HD met YouTube

Autonomie
De forse Lithium-ion polymeer accu van 1.350 mAh houdt het tot 680 uur uit in standby en tot 420 uur in gesprekken. Videogesprekken kunnen maximaal 140 minuten duren. In de praktijk dien je dit mobieltje dagelijks te herladen als je het op een normale manier gebruikt.

Conclusie
Hoewel we in dit artikel vrij negatief waren over Windows Mobile doelen we het dan vooral op de verouderde interface en de vaak trage werking. Op interfacegebied blijft de Apple iPhone voorlopig onklopbaar. Windows Mobile biedt echter ook enkele voordelen tegenover de iPhone. Zo is er meer software voor beschikbaar, word je minder in een keurslijf gedwongen over wat je er allemaal op kunt installeren en hoe dit moet gebeuren en werkt het beter samen met Windows en met allerlei Microsoft-applicaties zoals Office en Exchange. Kies je om een van deze reden voor Windows Mobile dan is de HTC Touch HD beslist een uitstekende Windows Mobile-smartphone.
Adviesprijs
€ 629
1
2
3
4
5
Vorig artikelOp weg naar Belgische internetcensuur?
Volgend artikelHelemaal afgestemd op communicatie
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

  1. LW, ik begrijp je niet goed. A-GPS staat voor "Advanced" GPS, die een bestandje kan lezen dat je van het internet haalt en waar de laatste bekende posities van de gps-satellieten in staan. Op die manier krijg je veel sneller een "fix". Dat bestandje moet je zo om de zes dagen in laden en dit kan automatisch (ofwel wanneer je "dockt" ofwel via je gsm dataverbinding als je die hebt (dan kost het natuurlijk wel geld). Het werkt echt wel goed en het is dus zeker een "volwaardige" gps.

Reacties zijn gesloten.