iPhone-lookalike voor liefhebbers van Windows Mobile

2
54

goed bedienen met een stylus. Die steekt bij deze HTC Touch HD overigens zoals het hoort in het kastje, en bengelt niet aan een touwtje zoals bij de Samsung
Omnia SGH-i900
, een andere Windows-smartphone die probeert de Apple iPhone na te apen.

 

Tekortkomingen
Microsoft weet ook dat Windows Mobile dringend moet worden vernieuwd. Het werkt al een tijdje aan een opvolger die gemakkelijker met je vingers te bedienen zou zijn. Er zijn op het internet al enkele screen shots uitgelekt, maar in hoeverre die "echt" zijn blijft koffiedik kijken.
HTC probeert de tekortkomingen van Windows Mobile ondertussen zelf te verhelpen door op zijn mobieltjes een schil te plaatsen die het mobieltje gedeeltelijk bedienbaar maakt met je vingers. Die TouchFlo 3D-interface is zeker niet slecht, maar de integratie met Windows Mobile is niet compleet. Vaak moet je toch nog naar je stylus grijpen en door traditionele afrolmenu’s bladeren en pictogrammen aantikken om iets gedaan te krijgen.

HTC Touch HD

Touch Flo 3D
Dat TouchFlo 3D niet volledig is geïntegreerd met Windows Mobile is overigens niet de schuld van HTC. Het kan gewoon niet beter in deze versie van Windows Mobile. Het blijft dus wachten op een nieuwe versie van Windows Mobile met een verbeterde interface.
Mogelijk kun je die nieuwe versie later op deze HTC Touch HD installeren. Veel fabrikanten van Windows Mobile-smartphones laten je niet toe te upgraden naar een nieuwe versie van het besturingssysteem, maar HTC is daar vaak een uitzondering op en laat dit wel toe. Het blijft natuurlijk afwachten of Windows Mobile 6.5 écht noodzakelijke verbeteringen aanbrengt; dat hangt uiteraard van Microsoft af.

Scherm
Hoewel we dus onze bedenkingen hebben bij de manier van bedienen van de HTC Touch HD, moeten we wel toegeven dat dit een van de betere Windows Mobile-mobieltjes is dat we al hebben gezien. Deze

1
2
3
4
5
Vorig artikelOp weg naar Belgische internetcensuur?
Volgend artikelHelemaal afgestemd op communicatie
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

  1. LW, ik begrijp je niet goed. A-GPS staat voor "Advanced" GPS, die een bestandje kan lezen dat je van het internet haalt en waar de laatste bekende posities van de gps-satellieten in staan. Op die manier krijg je veel sneller een "fix". Dat bestandje moet je zo om de zes dagen in laden en dit kan automatisch (ofwel wanneer je "dockt" ofwel via je gsm dataverbinding als je die hebt (dan kost het natuurlijk wel geld). Het werkt echt wel goed en het is dus zeker een "volwaardige" gps.

Reacties zijn gesloten.