iPhone-lookalike voor liefhebbers van Windows Mobile

2
54

smartphone bevalt ons in elk geval beter dan de Samsung Omnia SGH-i900 en mag zich wat ons betreft meten met de Sony Ericsson Xperia X1.
De Xperia X1 is wel een gans ander type: hij is compacter en heeft een ingebouwd schuiftoetsenbordje. Maar er zijn toch overeenkomsten, zoals de hoge resolutie van de schermen: 480 x 800 WVGA. De Xperia X1 heeft overigens een kleiner scherm (3 inch) dan de HTC Touch HD (3,8 inch). 

 

HTC Touch HD

Als we de vergelijking maken met de Samsung Omnia, die ook bedoeld is om volledig met je vingers te bedienen, dan valt op dat die laatste een lagere resolutie biedt dan de HTC Touch HD, namelijk 240 x 400 pixels. Ook de Apple iPhone 3G heeft een lagere resolutie dan de HTC Touch HD, namelijk 480 x 320 pixels.
Het grote, heldere en duidelijke scherm is dan ook een van de sterke punten van de HTC Touch HD. Een ingebouwde g-sensor zorgt er net zoals bij de Apple iPhone voor dat het scherm automatisch in de richting draait waarin je het mobieltje houdt.

Overige uitrusting
De HTC Touch HD is compleet uitgerust. Het ruime interne geheugen van 288 MB kun je uitbreiden met een microSD-geheugenkaartje. Een exemplaar van 8 GB wordt standaard meegeleverd, waardoor dit

1
2
3
4
5
Vorig artikelOp weg naar Belgische internetcensuur?
Volgend artikelHelemaal afgestemd op communicatie
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

  1. LW, ik begrijp je niet goed. A-GPS staat voor "Advanced" GPS, die een bestandje kan lezen dat je van het internet haalt en waar de laatste bekende posities van de gps-satellieten in staan. Op die manier krijg je veel sneller een "fix". Dat bestandje moet je zo om de zes dagen in laden en dit kan automatisch (ofwel wanneer je "dockt" ofwel via je gsm dataverbinding als je die hebt (dan kost het natuurlijk wel geld). Het werkt echt wel goed en het is dus zeker een "volwaardige" gps.

Reacties zijn gesloten.