Stijlvol en eenvoudig netwerken via het stroomnet

5
170

de software op onze test-pc. De installatie is eenvoudig en neemt slechts enkele minuten in beslag. De beveiliging stel je vervolgens in via een eenvoudige wizard. Je kan kiezen om automatisch een willekeurig wachtwoord te laten genereren, zelf een wachtwoord te kiezen of een standaard wachtwoord te nemen. Vanzelfsprekend kies je beter niet voor deze laatste optie. Wil je een dLAN netwerk opzetten, kan dat eenvoudig door aan meerdere dLAN adapters hetzelfde wachtwoord toe te kennen.

 

Snelheid
De Homeplugs kunnen theoretisch een snelheid van 200 Mbps halen. Tot zover de theorie, want als netto datasnelheid geeft Devolo op haar website 80 tot 90 Mbps op. Maar ook hier weer: dat is geen zekerheid. Een en ander is afhankelijk van het stroomnet in je woonst. Is je stroomnet erg groot en zijn de stroomkabels zeer lang dan zul je een lagere snelheid bekomen. De enige manier om de effectieve snelheid te weten te komen, is door het uit te testen. Devolo levert eenvoudige software mee die de snelheid aangeeft. In ons geval was de effectieve upstream-snelheid 34 Mbps en de downstream-snelheid 45 Mbps. Bij ons zijn deze waardes normaal omdat tussen de locatie waar de router staat en onze test-pc heel wat meters stroomkabels liggen. Het is echter nog voldoende voor hdtv-toepassingen. Devolo geeft aan op haar website dat voor 1080i, mpeg2 12 tot 15 Mbps volstaat.


Eenvoudig informatie opvragen!

Conclusie
Om eenvoudig een netwerkverbinding op te zetten via het stroomnet is deze dLAN 200 AVplus Starter Kit perfect geschikt. De eenvoudige installatie, handige software en uitgebreide handleiding op de cd-rom moet het zelfs voor leken mogelijk maken om een verbinding te maken tussen twee locaties in huis.
Adviesprijs
Op internet vonden we de Starter Kit voor 149,90 euro, inclusief btw.
1
2
3
Vorig artikelRobuuste XP computers voor industrieel gebruik
Volgend artikelEerste harde schijf met 2 TB capaciteit

5 REACTIES

  1. Zou dit ook werken in een Point to Multipoint opstelling of met andere woorden twee PC’s op een verschillende locatie koppelen met de centrale router beneden. Of anders gezegd, 3 Devolo plugs met elkaar "paren"

  2. Ik moet je tegenspreken, Marc. Hier in het Mechelse heb ik drie fasen (3P + N, dus P-P = 380Volt, P-N = 220 Volt) en mijn devolo werkt in alle mogelijke combinaties, ook tussen lichtkringen en kringen voor de stopcontacten. Buiten het gebouw (bij de buren) heb ik geen ontvangst.  In het Brusselse heb ik ook drie fasen,  alleen is het daar 3P zonder N, waarbij elke P-P = 220 Volt.  En daar werkt het zelfs bij de buren! Dus zeker beveiligen… Groeten, René

  3. kinderlijk eenvoudig waarschijnlijk voor éénfasige aansluitingen.
    Bij 3 fasige aansluitingen heb je 2 kansen op 3 dat het niet zal werken en dat een elekctricien zal moeten langskomen.
    Echter dan nog zal het niet in het gehele gebouw werken enkel op die fasen die op dezelfde groep zitten.

Reacties zijn gesloten.