Stijlvol en eenvoudig netwerken via het stroomnet

5
170

de status van het toestel aan (standby / klaar voor gebruik). Het dLAN-lampje geeft de snelheid aan. Het Ethernet-lampje geeft de activiteit van de netwerkverbinding weer. Rondom het toestel zijn ventilatieopeningen voorzien. Aan de onderkant treffen we een netwerkaansluiting aan en een knopje voor het beveiligen van de verbinding zodat de buren niet kunnen ‘meeluisteren’.

Geïntegreerd stopcontact
Bij de eerste generaties HomePlugs was het probleem vooral dat je een stopcontact kwijt was. De nieuwe dLAN 200 AVplus HomePlugs bieden een oplossing voor dat probleem: ze hebben een ingebouwd stopcontact. Hierop kan je andere apparaten of verdeeldozen aansluiten. Bovendien zijn de HomePlugs volgens Devolo zuinig in gebruik: 30% energiebesparing in standby.


Je kiest beter niet voor een standaard wachtwoord…

Installatie
Eigenlijk is de installatie (in essentie) kinderlijk eenvoudig. Stel dat je router of switch in de kelder staat en je wil een netwerkverbinding leggen van de kelder naar je werkkamer. De eerste stap is dan om in de kelder een netwerkkabel aan te sluiten op je router/switch en het andere uiteinde van de kabel op de HomePlug. Nu hoef je enkel de HomePlug nog in een stopcontact te steken. Vervolgens ga je naar je werkkamer en steek je een netwerkkabel in de andere HomePlug en de andere connector op de kabel plug je in je computer. De HomePlug nog in het stopcontact steken en klaar is kees. Dit is de basisinstallatie. Wil je een geëncrypteerde verbinding tussen de twee adapters, dan zul je nog enkele stappen moeten uitvoeren. De eenvoudigste manier van beveiligen is via een druk op de knop onderaan de adapters. Wil je een en ander zelf regelen dan kan dat via de meegeleverde software. We installeren

1
2
3
Vorig artikelRobuuste XP computers voor industrieel gebruik
Volgend artikelEerste harde schijf met 2 TB capaciteit

5 REACTIES

  1. Zou dit ook werken in een Point to Multipoint opstelling of met andere woorden twee PC’s op een verschillende locatie koppelen met de centrale router beneden. Of anders gezegd, 3 Devolo plugs met elkaar "paren"

  2. Ik moet je tegenspreken, Marc. Hier in het Mechelse heb ik drie fasen (3P + N, dus P-P = 380Volt, P-N = 220 Volt) en mijn devolo werkt in alle mogelijke combinaties, ook tussen lichtkringen en kringen voor de stopcontacten. Buiten het gebouw (bij de buren) heb ik geen ontvangst.  In het Brusselse heb ik ook drie fasen,  alleen is het daar 3P zonder N, waarbij elke P-P = 220 Volt.  En daar werkt het zelfs bij de buren! Dus zeker beveiligen… Groeten, René

  3. kinderlijk eenvoudig waarschijnlijk voor éénfasige aansluitingen.
    Bij 3 fasige aansluitingen heb je 2 kansen op 3 dat het niet zal werken en dat een elekctricien zal moeten langskomen.
    Echter dan nog zal het niet in het gehele gebouw werken enkel op die fasen die op dezelfde groep zitten.

Reacties zijn gesloten.