Zeer beslist niet voor in je boekenkast!

0
77

bedraagt. Dat betekent dus dat deze MBS-01 een erg gemakkelijke belasting vormt voor een versterker en dat je die dus met succes kunt aansturen met zowat elke versterker.
De opgegeven gevoeligheid is echter slechts 83,4 dB/W/m en dat is niet denderend. Je hebt dus redelijk wat vermogen nodig als je luid wil kunnen spelen. We raden daarom voor deze luidsprekers versterkers van minstens 100 W per kanaal in 8 Ohm aan.

SVSound MBS-01

Testopstelling
Wij kozen voor dezelfde testopstelling als de vorige keer: een Musical Fidelity P270 eindversterker, een Advance Acoustic MPP-206 voorversterker, een gemodificeerde Yamaha CDX-930 cd-speler en een Shanling SCD-S300 stereo sacd-speler. We hebben muziek gespeeld met en zonder een SVSound PC13-Ultra subwoofer. Nadat we de luidsprekers een paar dagen continu hadden laten inspelen, hebben we langdurig naar allerlei soorten muziek geluisterd. Onze collectie omvat meer dan drieduizend cd’s en sacd’s, dus was er keuze te over. Wij hebben de luidsprekers net als de vorige keer opgesteld in een ruimte van zo’n 35 m² met vrije doorgang naar andere kamers, in een gelijkzijdige driehoek met onze luisterplaats. De luidsprekers stonden vrij opgesteld met minstens een meter rondom plaats. Wij zaten zo’n 2,5 meter van de luidsprekers af en dat was ook de afstand tussen de luidsprekers. De luidsprekers stonden op barkrukken van de juiste hoogte.

Evaluatie
Waar de MTS-01 een hoge gevoeligheid had, heeft deze MBS-01 een vrij lage. De volumeknop moet dus al meteen wat verder open. Als je versterker krachtig genoeg is, kun je met deze luidsprekers beslist

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelVoor grote scanopdrachten
Volgend artikelKnappe smartphone die helaas Windows Mobile draait