Muziek streamen in de tuin

Sonos Move smart speaker review

0

Sonos Move

€ 399,-
7.6

Diskidee Performance Rating

8.4/10

Diskidee Price/Performance Rating

6.7/10

Pros

  • Battery operated
  • Ease of use
  • Smart voice functions

Cons

  • Expensive
  • No hi-res audio
We testen de Sonos Move, een weerbestendige slimme luidspreker met oplaadbare batterij waarnaar je muziek kan streamen via Wi-Fi en Bluetooth.

De Sonos Move kan je beschouwen als de weer- en schokbestendige, door een accu aangedreven versie van de eerder door ons geteste Sonos One.

Het zijn beide draadloze speakers met alle functies van het Sonos-systeem voor multikamermuziek die je individueel of als draadloos stereopaar gebruikt, maar die ook te integreren zijn in een bestaand Sonos Home Sound systeem, al dan niet met surround-geluid, met onder andere een Amp (versterker), Port (draadloze streamer), de eerder door ons geteste Beam (draadloze soundbar) en Sub (draadloze subwoofer).

 
Kenmerken

De Move is in essentie een One met toevoeging van een accu die tot tien uur autonomie levert. Het apparaat wordt opgeladen door het op de meegeleverde oplader te plaatsen, die wel alleen binnen bruikbaar is.

Terwijl de One bestand is tegen het vocht van bijvoorbeeld een badkamer, heeft de Move een IP56-rating zodat je hem ook altijd buiten kan gebruiken.

De accu blijft trouwens werken bij erg lage of zeer hoge temperaturen.

Nog een verschil tussen de One en de Move is dat je naar die laatste ook via Bluetooth kan streamen.

De slimme functies en de multikamerfuncties werken net zoals bij de One echter alleen via Wi-Fi, maar de Move ondersteunt ook Wireless-N in de 2,4- en 5-GHz frequentiebanden.

De Sonos Move heeft net zoals de Sonos One een automatische Trueplay-tuning waarmee de luidspreker het geluid afstemt op de omgeving. Dit werkt uiteraard alleen binnenshuis.

De Move meet 240 x 160 x 126 mm en weegt 3 kg.

Sonos Move draadloze speaker

Sonos Move draadloze speaker (© Sonos; licentie: Sonos)

Alle informatie over de Move vind je op de Sonos-website.

 
Slimme functies

Sonos heeft een open platform voor slimme functies, reden waarom je op deze speakers de stemassistenten van Amazon, Apple én Google kan gebruiken.

Op één speaker kan je maar één soort stemassistent activeren via de Sonos Controller-app.

Maar op een tweede Sonos-speaker kan je perfect een andere stemassistent dan op de eerste activeren, zonder de multikamer- en stereofuncties of de ondersteuning voor meer dan zestig verschillende muziekstreamingdiensten te slopen.

Tijdens deze test gebruikten we bijvoorbeeld probleemloos Alexa en Google Assistent door elkaar op twee Sonos One’s en één Move in zowel dezelfde als aparte ruimtes.

Een en ander regel je via de uitgebreide Sonos-app, die ook toegang geeft tot firmware-updates, equalizer- en, in het geval van de Move, accu-instellingen.

 
Praktijk

De Sonos Move is qua werking en audiokwaliteit vergelijkbaar met de eerder geteste Sonos One. We verwijzen je dan ook naar dat artikel voor meer details.

De prominente bas van deze speaker temper je gelukkig ietwat met behulp van de Sonos Controller-app.

Een aandachtspunt is dat je de Move net zoals de One als achterluidsprekers in een draadloos surround-systeem met de eerder geteste Beam kan gebruiken, maar dat de Move in tegenstelling tot de One niet te koppelen is aan de Sonos Sub.

Conclusie
De Sonos Move is een gebruiksvriendelijke draadloze speaker die je ook buiten en op accustroom kan gebruiken. Deze luidspreker biedt veel mogelijkheden en ondersteunt slimme spraakassistenten. De Move biedt alle mogelijkheden van en kan geïntegreerd worden in het uitgebreide Sonos Home Sound System, dat bijna vijftig muziekdiensten via streaming ondersteunt.
Prijs
€ 399,-.
Foto van Sonos
Website: Visit Website
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.