Slaan met je zweepje

0
49

heel achterlijk gedraagt. Dit kan voor de nodige frustratie zorgen. De oplossing bestaat erin met z’n tweeën in co-op te spelen of indien nodig gewoon zelf een tweede controller aan te zetten en beide personages te besturen. Ook vervelend is het wanneer je personage in een afgrond belandt, omdat je gewoon niet zeker bent tot waar je precies kan lopen of omdat de ene speler de andere buiten beeld ‘duwt’.

Lego Indiana Jones: The Original Adventures

Verborgen schatten
Een groot pluspunt van Lego Indiana Jones is de herspeelbaarheid. Elk level bevat zoveel verborgen schatten dat je kan blijven terugkomen. Bovendien zijn deze op een pientere manier toch nog net een beetje zichtbaar, maar onbereikbaar, zodat het duidelijk is dat hier nog iets is waarvoor je later zal moeten terugkomen. Het lukt je immers nooit alles van de eerste keer te vinden, omdat elk personage zijn eigen kenmerken heeft. De ene kan hiëroglyfen ontcijferen, terwijl de andere klein genoeg is om in een nauwe opening te kruipen. Zo blijft het spel uitdagend en hebben ook de doorgewinterde gamers er een stevige kluif aan.

Conclusie
Lego Indiana Jones: The Original Adventures is een puzzelspel met wat actie en platformelementen. Ten opzichte van voorgaande Legospellen is er niet zo heel veel veranderd, maar het compleet andere thema en meer nadruk op de puzzels maakt het toch weer origineel en geslaagd. Oudere gamers zullen het leuk vinden de stoere held eens op een andere manier in beeld te zien, terwijl jonge gamers aangetrokken worden door het speelse blokkenkarakter. Toch hoef je de films niet gezien te hebben of moet je geen uren gespeeld hebben met Legoblokjes om dit spel fijn te vinden. Uitdokteren hoe je over dat ravijn raakt of hoe je die poort nu weer open krijgt, op zoek gaan naar de vele verborgen schatten met steeds andere personages met elk hun eigen karaktertrekken en capaciteiten of gewoon de omgeving in blokjes hakken, dit spel is leuk voor iedereen!

Site: http://www.lucasarts.com/games/legoindianajones/
Ontwikkelaar: Traveller’s Tales
Uitgever: LucasArts

1
2
3
4
Vorig artikelBreedbeeld smartphone
Volgend artikelNikon achterna in de wereld van de HD films