117 cm True HD Plasma

2
221

heeft alle gewenste aansluitingen: twee HDMI, twee SCART, composiet- en componentvideo en een stereouitgang voor aansluiting op een stereo- of surroundversterker is er ook.

Bediening
Panasonic Viera TH-46PZ85E afstandsbedieningZoals de meeste tv’s op de markt biedt deze Panasonic de gebruikelijke functietoetsen voor in- of uitschakelen (in feite in stand-by zetten) en voor vorig of volgend kanaal, maar in de praktijk gebruik je natuurlijk de meegeleverd afstandsbediening. Die is zwart, lang en slank met een overzichtelijke toetsenindeling en toetsen die ook prima bedienbaar zijn voor wat dikkere vingers. Bovenaan vinden we de menuknoppen met navigatieroos, dan de teletekstfuncties, het cijferblok en daaronder twee grote wipschakelaars voor kanaalkeuze en volume. Onderaan en ook achter een klepje vinden we nog enkele toetsen waarmee je een Panasonic dvd-speler of -recorder kan bedienen.
Het ingebouwde menu van deze Panasonic televisie is op zich wel vrij gemakkelijk en het hoofdmenu heeft eigenlijk maar vier keuzes: Viera-link, Beeld, Geluid en Instellingen. De afstandsbediening heeft bovendien speciale toetsen om snel een invoerkanaalmenu of een beeldaspectmenu tevoorschijn te roepen. De hoofdrubriek Viera-link is de standaardkeuze, hoewel die alleen maar dient voor het communiceren en uitwisselen van informatie met andere Panasonic Viera apparaten. Een keuze van een hoofdrubriek leidt naar meer gedetailleerde instellingsmenu’s. Die zitten vrij logisch in elkaar maar het is allemaal tekst, er zijn geen pictogrammen of andere graphics. De tv praat wel Nederlands met je en ondersteunt ook Q-Link om kanaalinformatie uit te wisselen met andere apparatuur dan die van Panasonic. Dat werkt kennelijk wel maar in één richting en wel naar de tv toe. We kregen het in elk geval niet voor elkaar om de kanaalinformatie van een Pioneer dvd+hdd-recorder in deze tv in te lezen. De instellingsgrafiekjes voor de diverse beeldopties zijn helaas niet voorzien van cijfers. Dat maakt het extreem moeilijk als je dezelfde instellingen wil overnemen voor de verschillende ingangen van de tv. Net zoals bij alle andere merken kun je de beeld- en geluidsinstellingen immers voor elke ingang en inclusief de ingebouwde tv-tuner opslaan. Maar wij regelen die instellingen af met een calibratie-dvd en dan willen we diezelfde instellingen toepassen op alle ingangen en zonder parameters in cijfers is dat heel moeilijk. We moesten uiteindelijk de staafjes gaan meten met een meetlat om zeker te zijn dat we overal dezelfde instellingen hadden. Dat moet beter, Panasonic!

Beeld
Je moet het beeld van eender welke tv echt goed afregelen. Standaard staat zo’n tv helaas vreselijk slecht afgesteld. Zodra de Panasonic onder stroom komt, toont hij een installatiewizard en de eerste vraag is of je deze tv thuis of in een winkel hebt neergezet. Kies zeker nooit voor ‘winkel’, want die

1
2
3
4
5
Vorig artikelSpiegelreflexcamera van Samsung
Volgend artikelMuziek altijd binnen handbereik op je mobiele telefoon

2 REACTIES

  1. CI+ was nog geen standaard toen deze tv ontworpen werd. In België zou je er bovendien niets aan hebben, vermits geen enkele leverancier van digitale televisie het ondersteunt. In Nederland wel: daar zijn verschillende televisiefabrikanten (ook Panasonic) bezig met het implementeren van Ziggo CI+.

Reacties zijn gesloten.