Home Audio / Video

Tv-kijken via DVB-T met Teletenne van Telenet

4
305
Telenet gaat met Teletenne tv-kanalen aanbieden die te ontvangen zijn via de ether met een antenne en een speciale decoder. Het jaarabonnement met dertien zenders zal 138 euro kosten.

In februari 2010 sloot Telenet een akkoord met Norkring voor het gebruik van capaciteit op hun DTT-netwerk. Via de zendmasten van Norkring kan Telenet televisie via antenne aanbieden in Vlaanderen en Brussel. Teletenne zal vanaf 2 juli 2012 beginnen met zenden. Je hebt een DVB-T (binnenhuis)antenne en een speciale, door Telenet gecertificeerde decoder nodig om de dertien zenders die Telenet zal aanbieden te kunnen ontvangen. Het gaat om de volgende kanalen: Eén, Canvas, Ketnet/Op12, Vijf TV, VT4, Acht, National Geographic, MTV, Kanaal Z, Nickelodeon, Njam, Studio 100TV en Ment TV. De elektronische programmagids (EPG) kijkt twee dagen vooruit.

Een Teletenne-abonnement kost 11,50 euro per maand (ter vergelijking: een abonnement op Telent digitale tv via de kabel met meer dan 75 kanalen en inclusief huur HD digicorder kost 8 euro per maand). Telenet biedt wel enkel een jaarabonnement aan dat dus 138 euro kost. Het aanbod aan zenders zal volgens Telenet in de nabije toekomst nog uitgebreid worden. Momenteel kan je de VRT-zenders Eén, Canvas en Ketnet/Op12 trouwens gratis ontvangen met een DVB-T-antenne. Met de decoder en de smartcard kan je alle zenders uit het Teletenne aanbod bekijken. Een Teletenne smartcard en speciale kit met een kleine binnenhuisantenne en een door Teletenne gecertificeerde decoder kosten 129 euro. Telenet rekent een eenmalige activeringskost van 50 euro aan voor je Teletenne-smartcard. Tot 31 december 2012 is de activeringskost wel gratis. De decoder kan je aansluiten op eender welk televisietoestel met scart-of HDMI-uitgang. Het toestel is niet interactief en bevat geen harde schijf. Je kan er dus geen programma’s mee opnemen. Via deze link kan je controleren hoe goed de Teletenne-ontvangst met een binnenhuisantenne in jouw buurt is.

Foto van Telenet
Website: Visit Website
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.

4 REACTIES

  1. Ik had toch een kritische bedenking verwacht over het feit dat er weer een lock-in is van Telenet. Dat wil zeggen dat je (zoals met de minderwaardige digicorder) een energie vretend, moeilijk bruikbaar toestel moet gebruiken dat je moet kopen of huren van Telenet voor een ridicuul hoge prijs zodat een generieke oplossing (zoals in NL) met een gewone DVB-T ontvanger niet mogelijk is. Het is puur consumenten bedrog van een monopolist. Dit “artikel” is dus eigenlijk niets anders dan een reclame bericht van Telenet.

  2. Niet dat ik echt geïnteresseerd ben, maar uit nieuwsgierigheid ben ik dan toch gaan kijken via de link naar de ontvangst in streek waar ik woon (Oostende). Dan zie je dat de in de steden en dorpen de ontvangst héél lichtgroen is, maar in de gebieden tussenin “in the middle of nowhere” donkergroen. Vreemd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.