117 cm True HD Plasma

2
221

geluid weergeven. De luidsprekers in deze Panasonic doen het erg goed en alle spraak is prima verstaanbaar. Je krijgt echter een echt verbijsterend veel beter geluid als je deze tv gewoon aansluit op je stereo- of surroundinstallatie. Zelf gebruik ik de ingebouwde luidsprekers van mijn tv nooit. Het volume staat altijd op nul en ik tak de stereouitgang af en voer die naar mijn surroundsysteem. Onvergelijkbaar veel beter geluid!

Panasonic Viera TH-46PZ85E

Stroomverbruik
Hét zwakke punt van plasma’s is het stroomverbruik. Daarover moet je wel niet alles geloven wat je leest. Lcd-schermen hebben inderdaad een lager stroomverbruik als je naar de cijfers van het maximumverbruik kijkt. Maar een lcd-scherm verbruikt de grootste hoeveelheid stroom via de achtergrondverlichting van dat lcd-paneel en die staat altijd aan, ook als er zwart weergegeven moet worden (en da’s meteen de reden waarom lcd’s daar zo slecht in zijn). Een lcd-tv verbruikt dus voortdurend hetzelfde. Een plasma heeft een veel hoger maximumverbruik en bij deze 46-inch Panasonic is dat maar liefst 480 W, maar dat verbruikt hij niet continu. Een cel die zwart moet weergeven is immers uitgeschakeld en verbruikt dus geen stroom. Om een plasmascherm maximaal te

1
2
3
4
5
Vorig artikelSpiegelreflexcamera van Samsung
Volgend artikelMuziek altijd binnen handbereik op je mobiele telefoon

2 REACTIES

  1. CI+ was nog geen standaard toen deze tv ontworpen werd. In België zou je er bovendien niets aan hebben, vermits geen enkele leverancier van digitale televisie het ondersteunt. In Nederland wel: daar zijn verschillende televisiefabrikanten (ook Panasonic) bezig met het implementeren van Ziggo CI+.

Reacties zijn gesloten.