117 cm True HD Plasma

2
221

laten verbruiken, moet je dus een volledig wit beeld tonen. Wij maten het stroomverbruik in de praktijk. We kwamen aan 25 Watt in standby (Panasonic geeft 0,4 W op en dat halen we dus niet bepaald) en tussen 130 en 385 W afhankelijk van het getoonde beeld. Bij films met erg donker beeld (veel nachtscènes bijvoorbeeld) kan het verbruik zelfs onder de 100 W zakken. In zo’n geval verbruik je met een plasma- veel minder dan met een lcd-scherm. Die 25 W in slaapstand is wel erg slecht. Deze tv laat je dus best niet langdurig in standby staan. Sluit hem aan op een stopcontact met schakelaar (of haal een tussenstuk met schakelaar in de winkel) zodat je hem kunt uitzetten als hij meer dan een paar uur niet gebruikt gaat worden. Dat bespaart je op jaarbasis behoorlijk wat aan stroomverbruik.

Panasonic Viera TH-46PZ85E

Conclusie
In één woord: fantastisch! Dit is met voorsprong de allerbeste tv die we ooit onder ogen gekregen hebben. Het beeld is gewoonweg schitterend en laat elk lcd-scherm mijlenver achter zich. Als je een groot scherm zoekt, moet je niet verder kijken dan dit! Deze auteur heeft deze tv dan ook voor zichzelf gekocht. Een grotere aanbeveling dan dit kan ik niet geven. Fabrikanten van plasmatv’s moeten wel dringend opnieuw echte aan-uitschakelaars op de voorkant monteren zodat je de tv echt kunt uitzetten in plaats van in een stroomvretend standby.
Adviesprijs
€ 2.199, laagst gevonden straatprijs € 1.740
1
2
3
4
5
Vorig artikelSpiegelreflexcamera van Samsung
Volgend artikelMuziek altijd binnen handbereik op je mobiele telefoon

2 REACTIES

  1. CI+ was nog geen standaard toen deze tv ontworpen werd. In België zou je er bovendien niets aan hebben, vermits geen enkele leverancier van digitale televisie het ondersteunt. In Nederland wel: daar zijn verschillende televisiefabrikanten (ook Panasonic) bezig met het implementeren van Ziggo CI+.

Reacties zijn gesloten.