117 cm True HD Plasma

2
221

instellingen zetten de kleuren en het kontrast in volledige verzadiging. Dat doet de tv er beter uitzien in een rek met allemaal collega’s, maar bij je thuis levert dat echt walgelijke kleuren op die zowat je ogen uitsteken. Nochtans zijn ook de standaardinstellingen voor thuis niet zoals het hoort. Er staat een ‘levendig’ beeld ingesteld met veel kontrast en erg rijke kleuren. De gezichten van nieuwslezers hebben daardoor een wel erg oranje kleur.
Een calibratie-dvd zoals de ‘Sound & Vision Home Theater Tune-Up’ van Ovation Multimedia, die wij gebruikt hebben, of die van Avia helpt je de tv instellen zodat je een zo natuurlijk mogelijk beeld krijgt met huidskleuren die er echt uitzien zoals het hoort. Het helpt dat het G11 HD-plasmapaneel met 1920×1080 pixels al van start gaat met een bijzonder indrukwekkende technische voorsprong inzake specificaties: een contrast van ruim 30.000 op 1 (ja, dat lees je goed!), 100 Hz dubbele scan voor een extra rustig beeld en ondersteuning voor ‘Diepe Kleuren’ (van belang voor Blu-Ray’s die dit aan boord zouden hebben).
Na het afregelen van kontrast, helderheid en kleuren moeten we echt even bekomen van het beeld dat we te zien krijgen. Zelfs met het gewone analoge tv-signaal krijg je een enorm rijk beeld met diepe, volledig natuurlijke kleuren en een zwart dat echt zwart is. Zet er een dvd’tje of – nog beter- een Blu-Ray disc op en je gelooft gewoon je ogen niet. We haalden er de testpatronen van verschillende calibratiedvd’s bij en zelfs daarmee stelden we geen enkele fout in de weergave vast.

Panasonic Viera TH-46PZ85E

Geluid
Zoals bij de meeste moderne platte tv’s worden de luidsprekers volledig onzichtbaar ingebouwd. Je kunt bij de geluidsinstellingen allerlei 3D-effecten, pseudosurroundprofielen en nog veel meer configureren. Kleine luidsprekers in een tv ingebouwd kunnen echter maar een zeer beperkt frequentiebereik van

1
2
3
4
5
Vorig artikelSpiegelreflexcamera van Samsung
Volgend artikelMuziek altijd binnen handbereik op je mobiele telefoon

2 REACTIES

  1. CI+ was nog geen standaard toen deze tv ontworpen werd. In België zou je er bovendien niets aan hebben, vermits geen enkele leverancier van digitale televisie het ondersteunt. In Nederland wel: daar zijn verschillende televisiefabrikanten (ook Panasonic) bezig met het implementeren van Ziggo CI+.

Reacties zijn gesloten.