Populaire spiegelreflex nu ook met Live View-functie

0
65

verbruikt ongetwijfeld minder stroom. Bovendien kan het licht van de grote monitor, vooral ’s avonds, erg storen als je door de zoeker kijkt. De oplossing van Canon is een sensor die merkt wanneer je de camera bij je oog houdt en dan vervolgens het lcd-scherm uit zet.

Geheugenkaartjes
Canon EOS 450D Op de rug van de camera zit de shuttleknop waarmee je ondermeer door de cameramenu’s navigeert. Aan het menusysteem zelf is weinig veranderd. Canon gebruikt dezelfde duidelijke structuur en logica bij zowel compact- als spiegelreflexcamera’s. De EOS 450D is de eerste spiegelreflex van Canon die je foto’s bewaart op een SD geheugenkaartje. Er wordt wel eens beweerd dat dit gebeurt om klanten gemakkelijker de stap van compactcamera’s naar reflexen te laten maken.Hou je als fabrikant echter niet beter de fotografen te vriend die reeds een reflex bezitten en willen upgraden, of body’s, lenzen en geheugenkaarten door elkaar wensen te gebruiken? De hoogste opslagcapaciteit vind je bovendien nog steeds bij CompactFlash geheugen, wat niet onbelangrijk is bij een 12 megapixelcamera. Natuurlijk kan je argumenteren dat deze 8, 16 of 32 GB kaarten wel erg duur zijn en dus minder gauw gekocht worden door iemand die opteert voor een semi-professionele camera.
Je kan sinds kort wel SDHC kaarten gebruiken voor capaciteiten boven 4 GB. Het SD kaartslot zit in de rechterzijde van de body is dus ook bereikbaar als je het toestel op statief gebruikt. Het klepje gaat wijd open en je kan de kaartjes vlot uitnemen.

Canon EOS 450D

De nodige stroom wordt geleverd door een nieuwe, oplaadbare Lithium-Ion accu LP-E5. De nieuwe accu heeft een grotere capaciteit dan die van de 400D, maar je zit opnieuw met een compatibiliteitsprobleem. In de apart aan te schaffen verticale handgreep BG-E5 passen twee LP-E5 accu’s of je kan in een noodgeval ook 6 AA-batterijen gebruiken.

Canon EOS 450D

De aansluitingen voor video out, afstandsbediening en usb 2.0 zitten bij de Canon 450D links van het toestel netjes gegroepeerd achter een rubber beschermklepje. De flits is in de camera geïntegreerd. Als

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
Vorig artikelEerder trage, maar stijlvolle externe harde schijf
Volgend artikelPersoonlijke digitale assistent met karakter