Populaire spiegelreflex nu ook met Live View-functie

0
65

aangetrokken zorgt gemakkelijk voor donkere stippen of vlekken op de opnamen. Dit wordt nog geaccentueerd bij gebruik van een kleiner diafragma. In het spiegelhuis van de 400D zijn daarom materialen gebruikt die zelf zo weinig mogelijk stof genereren. Het oppervlak van de sensor is bovendien voorzien van een antistatische coating. De “low-pass” filter voor de sensor wordt bij het aan en uitzetten van de camera aan het trillen gebracht door middel van een piëzo-elektrisch element. Hierdoor wordt een groot deel van het aanwezige stof afgeschud. Ten slotte voorziet Canon software die na het nemen van een referentie-opname, van een witte muur bijvoorbeeld, de stofdeeltjes automatisch retoucheert.

Resolutie
Naast de Live View-mogelijkheden blijft, ook bij deze Canon EOS 450D natuurlijk, de nieuwe sensor hét topic waar iedereen eerst naar informeert. Het toestel is voorzien van een CMOS sensor met 12.2 miljoen pixels. Zoals eerder vermeld is dit nu echt wel het standaardformaat bij deze klasse spiegelreflexcamera’s. Bij volle resolutie zijn de foto’s 4272 bij 2848 pixels groot. Je kan nog twee lagere resoluties gebruiken, eventueel om plaats te sparen op je geheugenkaart of de harde schijf van je pc. Deze meten dan 3088 x 2056 pixels of 2256 x 1504 pixels. Het laatste formaat is nog ruim voldoende om een haarscherpe 13/18 foto te printen.
Je slaat de beelden naar keuze op als JPG of RAW bestand. De Canon EOS 450D kan ook simultaan JPG en RAW bestanden aanmaken en wegschrijven. Bij JPG bestanden kan je kiezen uit drie compressieniveaus. RAW bestanden zijn als het ware “digitale negatieven”. Met de juiste software en wat oefening kan je bijvoorbeeld de belichting en de witbalans na de opname nog corrigeren. Dit lukt met JPG bestanden niet of alleszins met minder succes.

Canon EOS 450D

De foto’s tonen een klein stukje van de testkaart. De stap van 6 naar 8 megapixel (EOS 350D), van 8 naar 10 megapixel (EOS 400D) en nu van 10 naar 12 megapixel lijkt relatief klein. Percentueel gezien is de winst die wordt behaald met deze stapjes van twee megapixel zelfs telkens wat kleiner. Niettemin zie

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
Vorig artikelEerder trage, maar stijlvolle externe harde schijf
Volgend artikelPersoonlijke digitale assistent met karakter