Draadloze speakerphones voorkomen verkeersboetes

1
47

ingebouwde stemherkenning; je kunt maximaal 150 nummers per aangesloten gsm in de Parrot opslaan via Bluetooth Object Push. Die kun je dan vervolgens opbellen door op de groene knop te drukken en de vooraf opgenomen code in te spreken. Als jouw gsm zelf geen stemherkenning ondersteunt, is dat een zeer handige extra voorziening.
De Parrot MINIKIT geeft gesproken instructies over zijn werking; bij de Nokia HF-300 krijgt de gebruiker uitsluitend feedback via geluidjes. De MINIKIT spreekt zowel Frans als Engels; de gebruiker kan zijn voorkeur permanent instellen via een geluidsmenu. Het is verder mogelijk de software van de Parrot te updaten via Bluetooth. Wij installeerden probleemloos de nieuwste software die de werking met recente Nokia-gsm’s verbetert. De software van de Nokia-speakerphone kan niet worden vernieuwd. Nog een extra voorziening van de Parrot MINIKIT is de ondersteuning voor DTMF (Dual-Tone Multi-Frequency)-tonen. Op die manier kun je bijvoorbeeld uw voice mail opvragen van een antwoordapparaat thuis of op kantoor.

Nokia HF-300
Nokia HF-300 (foto Stef Vanschoubroek)

Autonomie
Beide speakerphones werken op batterijen. Bij de Nokia is die verwisselbaar, bij de Parrot niet. Laadkabels voor in de wagen worden meegeleverd en Parrot levert ook een USB-stroomadapter voor in het gewone stopcontact mee. De Nokia kan geladen worden met AC-4, AC-5 en DC-4 laders van Nokia-gsm’s, maar je moet dus

1
2
3
4
Vorig artikelEenvoudige manier om draadloos iPod-muziek in huis te ‘streamen’
Volgend artikelPopulaire VRT-serie krijgt tweede game
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

  1. Rechtzetting:
    Met de Parrot is het ook mogelijk om de spraakherkenning van de GSM te gebruiken. Ik heb deze een tijdje gebruikt met een HTP P4350. Ik kon, zonder de Parrot te moeten configureren, de stemlabels gebruiken die op de HTC gedefiniëerd waren.
    Ik was zeer tevreden van de werking van de Parrot, zeker gezien het feit dat ik het toestel voor nog geen 60€ (excl BTW) heb aangekocht en er, zoals vermeld, 2 laders meegeleverd worden (eentje voor de auto en eentje voor thuis). De lader van de auto kon ik ook nog eens gebruiken om mijn HTC van stroom te voorzien.
     

Reacties zijn gesloten.