Draadloze speakerphones voorkomen verkeersboetes

1
47

een zonnige dag constant met de klep naar omlaag te rijden en de speakerphone aan de “binnenkant” te monteren.
De Nokia kun je met extra klittenband vastbinden op de klep en kan dan niet loskomen. De Parrot zou in theorie van de klep kunnen vallen en de bestuurder hinderen tijdens het rijden. Tijdens onze test hebben we daar echter geen last van gehad. Het bevestigingsklepje van de Nokia is verwijderbaar; dat van de Parrot zit vast.

Parrot Hands-free Speakerphone MINIKIT
Parrot Hands-free Speakerphone MINIKIT bevestigd aan zonneklep

Geluid
Beide speakerphones voldoen aan de Bluetooth-standaard voor draadloze communicatie op korte afstand. Recente mobieltjes hebben vaak Bluetooth aan boord en kunnen daarom draadloos aan deze speakerphones worden gekoppeld. De HF-300 is compatible met Bluetooth 2.0 en vereist versie 1.5 van het Bluetooth Handsfree (HPF)-profiel. De MINIKIT is compatibel met Bluetooth 1.2 en ondersteunt zowel HFP versie 1.0 en 1.5 als het oudere Bluetooth Headset 1.1-profiel. De speakerphone van Parrot werkt daardoor ook met wat oudere mobieltjes.
Het geluid van de microfoon en de luidspreker van de gsm wordt na de koppeling door de dito voorzieningen in de speakerphone afgehandeld. De Nokia heeft een luidspreker met een vermogen van 1 Watt, terwijl de Parrot-luidspreker een dubbel zo hoog vermogen heeft. In de praktijk werken ze beiden luid genoeg, zelfs in bijvoorbeeld een monovolumewagen op een kasseiweg. Stemmen zijn goed verstaanbaar, zowel voor de bestuurder als voor zijn gespreksgenoot. Beide speakerphones gebruiken DSP (Digital Signal Processing) om storende bijgeluiden zoveel mogelijk te onderdrukken en slagen daar wonderwel in. Het geluid van de Nokia-speakerphone beviel ons echter nog iets beter dan dat van de Parrot. Het is mogelijk vijf verschillende gsm’s te koppelen aan de Parrot. Bij de Nokia is dat beperkt tot één gsm.

Extra’s
Beide speakerphones kunnen, indien de gsm dit ondersteunt, het laatst gebelde nummer opnieuw bellen met één druk op de knop. Met de Nokia kunt u alleen spraakgestuurde nummers kiezen indien uw gsm dit zelf ondersteunt. Dat is alleen het geval voor de meer gevanceerdere mobieltjes. De Parrot gebruikt eigen

1
2
3
4
Vorig artikelEenvoudige manier om draadloos iPod-muziek in huis te ‘streamen’
Volgend artikelPopulaire VRT-serie krijgt tweede game
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

  1. Rechtzetting:
    Met de Parrot is het ook mogelijk om de spraakherkenning van de GSM te gebruiken. Ik heb deze een tijdje gebruikt met een HTP P4350. Ik kon, zonder de Parrot te moeten configureren, de stemlabels gebruiken die op de HTC gedefiniëerd waren.
    Ik was zeer tevreden van de werking van de Parrot, zeker gezien het feit dat ik het toestel voor nog geen 60€ (excl BTW) heb aangekocht en er, zoals vermeld, 2 laders meegeleverd worden (eentje voor de auto en eentje voor thuis). De lader van de auto kon ik ook nog eens gebruiken om mijn HTC van stroom te voorzien.
     

Reacties zijn gesloten.