Kodak EasyShare P712

0
108

daar zorgt de optische beeldstabilisatie (IS) deels voor. Vooral wie veel opnames maakt in de natuur zal deze superzoom kunnen waarderen. De P712 biedt ook een panoramafunctie.
Bovenop de camera zit een flitsschoen waarin je een extra flits kunt aansluiten, zoals de optionele Kodak P20 zoom, maar de P712 heeft ook een standaard flits die indien nodig automatisch openklapt wanneer je de sluiterknop half indrukt om scherp te stellen.

Kodak EasyShare flitsschoen en optionele Kodak flits

Flitsschoen en optionele Kodak flits

Kodak rustte de P712 ook uit met een elektronische zoeker. Je ziet door dit oculair in feite op een kleiner schermpje gewoon het beeld dat het 2,5-inch LCD-scherm toont. Een echte zoeker is het dus niet, maar vergelijkbaar met het systeem van de onlangs door ons geteste Canon PowerShot S5 IS. Zoals we bij deze laatste camera opmerkten, is het voor fabrikanten immers moeilijk en duur om een goede doorzichtzoeker te bouwen voor gebruik met sterke zoom- en telelenzen, zoals de camera’s van Canon en Kodak. De EVF (Electronic ViewFinder) kan van pas komen in

Kodak EasyShare P712 achterzijde

omstandigheden waar het LCD-scherm minder goed bruikbaar is om een onderwerp in beeld te nemen, zoals bij fel zonlicht. Ook biedt het gebruiken van de elektronische zoeker meestal een stabielere manier van fotograferen. Je switcht tussen LCD-scherm en de EVF met een knopje links naast de elektronische zoeker.

Bediening
Rechts naast de elektronische zoeker vind je een draaiknop waarmee je kunt kiezen hoe je opnames wil maken. De knop biedt maar liefst negen mogelijkheden. Naast de videomodus kun je acht fotomodi

1
2
3
4
5
6
7
8
9
Vorig artikelUitbreiding draadloze multikamer-muzieksystemen
Volgend artikelCameraphone met 5 megapixels en 3x optische zoom
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.