Kodak EasyShare P712

0
108

oorspronkelijke bestand behoudt. Dat het RAW-formaat zo zijn voordelen biedt, blijkt als je een grijskaart fotografeert, dat bestand opslaat als JPEG en dat vergelijkt met een JPEG-bestand gemaakt met een Canon EOS 400D spiegelreflex. Het grijs van dit laatste beeld oogt egaler. Algemeen is de foto ook zachter. De foto van de Kodak P712 lijkt harder opgescherpt bij het wegschrijven als JPEG-bestand.

Kodak EasyShare P712 grijskaart vergeleken met Canon EOS 400D
Kodak EasyShare P712 grijskaart (Links) vergeleken met Canon EOS 400D (rechts

De kleurbalans en kleurweergave van de foto’s zijn, zoals meestal bij Kodak camera’s, goed met uitgesproken tinten. We stellen een lichte paarse zweem vast aan de randen. De beelden tonen veel detail, maar zijn toch niet zo gedetailleerd als bijvoorbeeld de recent door ons geteste 8 megapixel Canon PowerShot S5 IS. Bij gebruik van de groothoek vertonen de beelden tonvorming.

Kodak EasyShare P712 lens

Op de volgende pagina’s publiceren we een reeks foto’s we maakten met de Kodak EasyShare P712. Je kunt op de foto’s klikken om ze in detail te bekijken in je webbrowser. Afhankelijk van je internetverbinding kan dit wel even duren omdat het grote bestanden betreft. De conclusie van het artikel kun je lezen na de laatste referentiefoto.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
Vorig artikelUitbreiding draadloze multikamer-muzieksystemen
Volgend artikelCameraphone met 5 megapixels en 3x optische zoom
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.