Fysieke, logische en netwerktoegang via één SSO-inlogsysteem

0
78

gebruikersnaam en wachtwoord ingevuld werden.

 

 

Imprivata appliance

Imprivata appliance

Per applicatie zijn meerdere schermen definieerbaar. Omdat de profielen als XML opgeslagen worden, kunt u de XML-code desgewenst zelf editeren of laten aanmaken door externe scripts of software. De APG toont soort van wizard met een structuurdiagram van een applicatieprofiel met schermtypes. De beheerder moet werken vanaf een pc waarop de OneSign Agent geïnstalleerd is, zodat hij de applicatie kan openen waarvoor het profiel aangemaakt moet worden. Door het schermsymbool aan te klikken terwijl de juiste informatie op de gebruikersinterface van de applicatie te zien is, weet de APG hoe hij de inhoud van die gebruikersinterface moet analyseren en in bruikbare segmenten opdelen. De beheerder kan die segmenten natuurlijk ook zelf bijwerken als de APG zich mocht vergissen.
Het diagramsysteem vergt enige gewenning, maar werkt daarna vrij vlot. De APG kan zowat alle bedieningsschermen herkennen, maar niet die van een webbrowser. Hij kent alleen IE en werkt met BHO (browser helper objects) om die te besturen. Helaas heeft Imprivata dus ook voor deze versie nog steeds geen ondersteuningvoor de nochtans steeds populairder wordende browser Firefox toegevoegd.

Conclusie
Imprivata levert altijd een compleet ‘failsafe’ systeem met twee appliances en berekent een prijs per seat. Een seat is gedefinieerd als een echte SSO-gebruiker, dus geen netwerkgebruiker die in feite een alias is voor een computer of voor software (zoals een service of zo). U betaalt dus alleen voor echte gebruikers. Rekening houdend met de gebruiksvriendelijke implementatie van OneSign zonder dat daar programmeerwerk of scripting bij moet gebeuren, is deze prijs erg interessant. We kunnen positief zijn over de werking van het geheel: dat is erg gemakkelijk, transparant naar gebruikers toe en zowel effectief als efficiënt. We tekenen echter ook enkele negatieve punten op: de SSO-inlogprocedure is erg Windows-centrisch en hoewel de OneSign Server onder Linux draait is er voor de desktopclient geen ondersteuning voor Linux en zelfs geen mogelijkheid een andere webbrowser dan Internet Explorer te gebruiken, noch voor logins en noch voor het beheer van OneSign. En vooral dat is ons, getuige de groeiende populariteit van Firefox, toch wel een doorn in het oog.
Adviesprijs
Adviesprijs (excl. BTW): OneSign Authentication Management (56 euro/gebruiker voor 200 gebruikers, 38 euro/gebruiker voor 500 gebruikers), OneSign Physical/Logical (64 euro/gebruiker voor 200 gebruikers, 43 euro/gebruiker voor 500 gebruikers)
Producent: Imprivata International Inc., USA
Leverancier: Imprivata Benelux, Edegem [B]; tel. +32 3 826 93 55
Systeemvereisten
Netwerk met centrale gebruikersidentificatie (zoals Active Directory e.d.), client-pc met Windows 2000 of XP of Vista (OneSign Agent neemt maar weinig geheugen in beslag).
Kort* Een enkele inlog is erg handig en indien goed aangepakt ook heel wat veiliger.
* De appliance-aanpak van Imprivata is innovatief en gebruikersvriendelijk.
1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelMooier, slanker, sneller en groener
Volgend artikelMuziekgsm met ingebouwde hifi-speaker