Fysieke, logische en netwerktoegang via één SSO-inlogsysteem

0
78

netwerktoegang in combinatie met fysieke toegang.
De OneSign Administrator is erg gebruiksvriendelijk uitgewerkt en toont aan de rechterkant een kolom met contextgevoelige uitleg over het getoonde dialoogvenster. Er is een standaardbeveiligingsreglement (default security policy) voor zowel de gebruiker als het werkstation, maar u kunt er zoveel bijmaken als u zelf wenst. Een beveiligingsreglement bestaat uit authenticiteitscontroleregels, offline-modus, gebruikersuitdagingen, werkstationvergrendelingsparameters en de opties voor het zelfbeheer van wachtwoorden door gebruikers.
Een aangemaakt reglement doet pas iets als u het koppelt aan een of meerdere gebruikers. Voor elke gebruiker geldt minstens één reglement. Het standaardreglement kunt u bijwerken, maar niet wissen.
Het computerreglement geldt als een algemeen reglement voor een werkstation ongeacht welke gebruikers daarop werken, en u kunt dan vastleggen welk reglement de voorkeur krijgt.

 

Gasten
Beschouwt u een computerreglement voor het gemak maar als een soort van gastgebruikerreglement. De legitimatiecontroleregels leggen vast welke methodes van inlog geaccepteerd worden en welke extra parameters daar eventueel voor gelden (zoals bijvoorbeeld bij het gebruik van een vingerafdrukscanner), welke de parameters zijn voor uitsluiting (aantal inlogfalingen en de duur van de uitsluiting, maar de beheerder kan een lopende uitsluiting desgewenst onmiddellijk beëindigen).
De offline-modus is van toepassing als de OneSign Server niet beschikbaar blijkt. Dan kan de Agent op de gebruikerspc gebruikmaken van gecachte inloggegevens, maar dat is een optie die dus door de beheerder uitgeschakeld kan worden. In dat laatste geval werkt de gebruikerspc of -notebook dus normaal verder, maar zonder SSO (de gebruiker moet dan weer zoals vroeger voor elke applicatie inloggen).

 

Imprivata applicatie beheer

Imprivata applicatie beheer

Vergeten wachtwoord
Gebruikersuitdagingen dienen voor een gebruiker die zijn wachtwoord vergeten is of kunnen uitgevoerd worden op regelmatige tijdstippen bij een reeds ingelogde gebruiker en bestaan uit een serie vragen die gesteld worden om te bepalen of de gebruiker echt is wie hij beweert te zijn.

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelMooier, slanker, sneller en groener
Volgend artikelMuziekgsm met ingebouwde hifi-speaker