Extra grote lcd-monitoren steeds meer betaalbaar

1
78

de hierboven besproken Fujitsu-Siemens ScaleoView H22-1W mooier. Niettemin zal deze Asus-monitor in sommige strak vormgegeven moderne kantoor- of thuisomgevingen zeker niet misstaan.

 

Asus LS201 foto

De LS201 weegt naar verhouding tot zijn afmetingen vrij zwaar en dat is vermoedelijk te danken aan de dikke saffier-kristallen glasplaat die tegen een stootje kan en volgens Asus volledig krasvrij is. We hebben maar niet geprobeerd er krassen op te maken, want ons testexemplaar moest nog terug, dus deze bewering laten we voor de rekening van Asus. De glasplaat is redelijk maar niet perfect ontspiegeld, maar helpt wel bij het verbeteren van de zwartweergave van videobeelden.
Alle aansluitingen zitten in de voet en niet op de achterkant van het scherm. Veel ruimte is daar niet, maar er zijn dan ook alleen VGA- en DVI-aansluitingen aanwezig, naast de plug voor de externe voeding.
De resolutie bedraagt 1.440 x 1.050 pixels. Er is geen ondersteuning voor Full HD of HDCP.
In de voet zitten leds die blauw oplichten wanneer je de monitor gebruikt en oranje wanneer hij in standby staat. Deze voorziening kan via het menu worden uitgeschakeld.

Oordeel: De weergavekwaliteit is goed en de zwartweergave behoorlijk, maar qua beeldkwaliteit vonden we de Fujitsu-Siemens en de Benq toch beter.

Prestatiescore: 74/100
Prijsprestatiescore: 84/100

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelCorrect gebruik computer voorkomt gezondheidsproblemen
Volgend artikelIP-camera levert haarscherpe beelden dankzij progressive scan sensor
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

  1. Ik heb aan de hand van deze monitorentest, de H22-1W aangekocht, prachtig scherm met een heel goede beeldweergave, maar de vele aansluitmogelijkheden hebben de doorslag gegeven, ik kan alleen maar deze review bevestigen, dank  

Reacties zijn gesloten.