Nauwe integratie Apple iPhone met internet kan bij ons voor problemen zorgen

0
58

Apple en AT&T worden alle Amerikaanse iPhone’s verkocht in combinatie met AT&T-abonnement dat in prijs varieert van 60 tot 100 dollar per maand. Het belangrijkste verschil tussen die abonnementen is het aantal inbegrepen belminuten (van 450 minuten voor het goedkoopste tot 1.350 minuten voor het duurste abonnement). Bij alle abonnementen is echter een ongelimiteerde dataoverdracht inbegrepen. 

België en Nederland
Dit type abonnement bestaan in België en Nederland momenteel niet. De zogenaamde ongelimiteerde data-abonnementen zijn bij ons beperkt tot maximaal 1 à 2 GB gegevens per maand. Dat kost rond de 35 à 40 euro, afhankelijk van de operator. Voor elke MB daarboven betaal je ongeveer 0,1 euro extra. Die abonnementen zijn echter alleen bedoeld voor laptopgebruikers die een speciale UMTS-datakaart hebben aangeschaft.
Voor gebruikers met een smartphone bestaan er bij ons voorlopig alleen abonnementen met een maandelijks dataverbruik van 10 à 25 MB. Dat kost rond de 15 euro en voor elke MB daarboven betaal je anderhalve euro extra. Een dergelijk type abonnement is totaal ongeschikt om de ingebouwde toepassingen van de iPhone echt te kunnen benutten. Bovendien betaal je nog een keer forse bijkomende roamingkosten als je ook buiten België of Nederland mobiel wil internetten. Het speciale iPhone-abonnement van AT&T beslaat daarentegen de volledige Verenigde Staten.
Volgens Steven Van den Eynde van Apple België lopen er onderhandelingen met

1
2
3
4
5
Vorig artikelInspiron serie kleurrijke notebooks
Volgend artikelDell claimt dunste notebook ter wereld
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.