Nauwe integratie Apple iPhone met internet kan bij ons voor problemen zorgen

0
58

digitale muziek, foto’s en video’s. Apple’s nieuwe smartphone functioneert immers ook als iPod en kan gegevens synchroniseren via iTunes op Mac- en Windows-computers. 

Webbrowser
De Safari-webbrowser van de iPhone is compatibel met Web 2.0. Veel van de ingebouwde toepassingen van de iPhone zoals de ondersteuning voor Google Maps zijn daarop gebaseerd. Het is de bedoeling dat anderen Web 2.0-applicaties voor de iPhone gaan ontwikkelen die volledig webgebaseerd zijn en dus direct via de ingebouwde internetverbinding worden opgeroepen.

Mobiel internetten
De Amerikaanse versie van de iPhone ondersteunt echter geen 3G/UMTS, wel het tragere EDGE-GPRS voor draadloze gegevensoverdracht. De reden hiervoor is zowel technisch (langere autonomie) als politiek (in de V.S. is 3G niet populair). E-GPRS is in elk geval snel genoeg om er bijvoorbeeld filmpjes van YouTube mee te bekijken, die wel op een speciale manier moeten worden gecomprimeerd. 

Apple iPhone voorkant

Apple iPhone voorkant

Tegen het einde van dit jaar zouden alle YouTube-filmpjes geschikt zijn om ze draadloos op de iPhone te bekijken. Een andere ingebouwde applicatie waar Apple veel van verwacht is visuele voicemail, waarmee stemberichtjes op dezelfde manier als e-mailberichtjes kunnen worden gebruikt. Dit vergt echter de nodige internetbandbreedte.

Integratie met internet
Door de sterke integratie tussen de iPhone en het internet is een gsm-abonnement met ongelimiteerde data-overdracht een vereiste om alle mogelijkheden van deze smartphone te kunnen gebruiken. Door een exclusieve overeenkomst tussen

1
2
3
4
5
Vorig artikelInspiron serie kleurrijke notebooks
Volgend artikelDell claimt dunste notebook ter wereld
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.