Nauwe integratie Apple iPhone met internet kan bij ons voor problemen zorgen

0
58

de iPhone tegen het oor wordt gehouden, zodat het scherm automatisch wordt uitgeschakeld. Dat bespaart stroom, maar zorgt er ook voor dat er geen ongewilde opdrachten worden uitgevoerd. Verder is er nog een sensor die de schermhelderheid automatisch aanpast aan het omgevingslicht.

Autonomie
Apple iPhoneInitieel zou het scherm afgedekt worden met een laag plastic, maar die bleek te krasgevoelig. De definitieve iPhone gebruikt daarom een beschermplaat van optisch glas. Ook de batterij werd onder handen genomen, waardoor de iPhone nu een veel grotere autonomie heeft dan aanvankelijk was aangekondigd. Volgens Apple heeft hij een standby-tijd van ruim tien dagen en een spreektijd van acht uur. Je kunt er zes uur mee internetten, zeven uur video mee bekijken en tot 24 uur muziek op beluisteren. Als die cijfers echt kloppen dan heeft de iPhone een van de langst levende accu’s van alle smartphones die er momenteel op de markt zijn.

Besturingssysteem
In de reclamefilmpjes reageert de iPhone zeer snel op opdrachten. Apple schreef zelf een compleet nieuw smartphone-besturingssysteem gebaseerd op OS.X. Je kunt meerdere applicaties tegelijk gebruiken. Over de processor is echter niet veel geweten, behalve dat het geen Intel-type is. De iPhone ondersteunt vier gsm-frequenties, zodat hij in de ganse wereld kan worden gebruikt. Verder zijn Wi-Fi 802.11 b/g en Bluetooth 2.0+EDR ingebouwd. Er is ook een digitale camera van 2 megapixels aanwezig, waarmee alleen foto’s maar geen video’s kunnen worden geschoten.

Synchroniseren
De iPhone bestaat in twee versies: met 4 GB opslagruimte voor 370 euro en met 8 GB opslagruimte voor 444 euro. De gebruiker kan op zijn iPhone niet alleen contactgegevens en documenten bewaren, maar ook

1
2
3
4
5
Vorig artikelInspiron serie kleurrijke notebooks
Volgend artikelDell claimt dunste notebook ter wereld
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.