Optia webcam met autofocus en veel pixels

2
38

De software
Creative zou Creative niet zijn als ze niet een hele bundel van software meeleveren. Je krijgt een Photo Manager, een kalender en de Live! Cam software van Creative meegeleverd. In deze test bespreken we enkel de Creative Live!Cam software. Voor de andere software verwijzen we je naar het artikel over de Creative Live!Cam Optia.
Met de Live! Cam Center software is het mogelijk om video op te nemen in een resolutie tot 1600 x 1200 pixels en foto’s te maken met een resolutie tot 8 megapixels, weliswaar met met software-interpolatie (3200 x 2400 pixels met USB 2.0). Ook kan je de Optia AF omtoveren tot een heuse bewakingscamera. Het is mogelijk om bewegende beelden op te nemen tot een maximum resolutie van 1600 x 1200 pixels (enkel met USB 2.0). Je kan je opnames opslaan als AVI of als WMV formaat. Verder kan je nog een zelfontspanner instellen en de audiobron selecteren. Met het item "bewegingsdetectie" kan je instellen wat de webcam moet doen wanneer er beweging wordt gedetecteerd. Zo is het perfect mogelijk om een e-mail te laten verzenden wanneer de webcam een verandering in het beeld waarneemt.

Creative Live! Cam Optio AF opnamemodi

Het menu met de verschillende opnamemodi van de Creative Live! Cam Optia AF

Wanneer je de camera instelt als bewakingscamera zal deze om de 15 seconden (of zelf instelbaar) een foto nemen. Aan deze foto wordt een tijdstempel meegegeven zodat je perfect kan zien wat waar heeft plaatsgevonden. Wanneer de camera ook effectief beweging detecteert in deze instelling, zal hij overschakelen in videomodus en zal hij alles opnemen zolang er beweging zichtbaar is.

1
2
3
4
Vorig artikelDraagbare harde schijf met een opslagcapaciteit van een kwart terabyte
Volgend artikelNieuwe versie van populair stedenbouwspel

2 REACTIES

  1. Een videoresolutie van 1600 x 1200? Zeker softwarematig omhoog geschroeft of niet?

Reacties zijn gesloten.