Optia webcam met autofocus en veel pixels

2
38

We hadden wel de indruk dat de software van Creative vrij veel geheugen vraagt. Op ons testsysteem met 256 MB RAM durfde dit wel eens te haperen. Bij een ander testsysteem met 1 GB RAM ging dit veel vlotter. Wanneer we dit met Skype probeerden, was het bij beide systemen zeer vlot. De functie Auto Flip 180 Degrees zorgt ervoor dat het beeld automatisch rechtgezet wordt wanneer de webcam meer dan 90° wordt gedraaid. Het gevolg hiervan is dat het beeld nooit op zijn kop zal staan.

Conclusie
De Creative Live! Cam Optia AF webcam met autofocustechnologie geeft mooie en scherpe beelden tijdens videoconferenties weer. We moeten hierbij wel vermelden dat je computer of notebook best over USB 2.0 compatibiliteit beschikt alvorens je de webcam aankoopt. De hoogste resoluties zijn enkel met USB 2.0 te bereiken. En wie koopt er nu een 2 megapixel camera om er maar 1 megapixel uit te halen? Een mooie toepassing die de webcam van Creative ook biedt is dat je hem als bewakingscamera kan laten fungeren.
Adviesprijs
€ 129,-
Systeemvereisten
Intel Pentium 4 1,6 GHz or AMD
Microsoft Windows XP Service Pack 2 / XP 64-bit / Vista 32-bit
256 MB RAM (512 MB RAM aanbevolen)
500 MB HDD
CD-ROM
USB 1.1 (USB 2.0 aangeraden)
KortDe laatste twee letters in de productnaam van de Creative Live! Cam Optia AF zetten de autofocustechnologie van deze echte 2 megapixelwebcam in de verf.
1
2
3
4
Vorig artikelDraagbare harde schijf met een opslagcapaciteit van een kwart terabyte
Volgend artikelNieuwe versie van populair stedenbouwspel

2 REACTIES

  1. Een videoresolutie van 1600 x 1200? Zeker softwarematig omhoog geschroeft of niet?

Reacties zijn gesloten.