Optia webcam met autofocus en veel pixels

2
38

Ten slotte is er ook nog de functie Time-lapse video. Hiermee kan je de webcam een foto laten nemen over een bepaald tijdsinterval. Een voorbeeld hiervan is wanneer je een bloem in bloei wil fotograferen. Je programmeert de Creative webcam om regelmatig een foto te maken van de bloem. Deze foto’s kan je later aan elkaar hechten tot een video. Zo kan je een wekenlange registratie van de bloembloei tot een compilatievideo van enkele minuten maken.

De autofocuslens van de Live! Cam Optia AF

Jammer genoeg lukte het ons niet om beelden op te slaan in de video-opnamemodus met de Creative software. Wanneer we iets opnamen, bleef de webcam hangen. Wanneer we het opgenomen resultaat wilden bekijken, bleek dat er geen beeld aanwezig was.

Kwaliteit
De kwaliteit van de videobeelden is zeer goed wanneer je over een USB 2.0-aansluiting beschikt. Indien je enkel nog maar een USB 1.0 aansluiting hebt, zal je maar beelden kunnen opnemen in de maximum resolutie van 800 x 600 pixels. Deze kwaliteit zal veel minder zijn dan de indrukwekkende resolutie van 1600 x 1200 pixels bij een USB 2.0 poort. De autofocus zal er wel altijd voor zorgen dat je scherp in beeld blijft.

1
2
3
4
Vorig artikelDraagbare harde schijf met een opslagcapaciteit van een kwart terabyte
Volgend artikelNieuwe versie van populair stedenbouwspel

2 REACTIES

  1. Een videoresolutie van 1600 x 1200? Zeker softwarematig omhoog geschroeft of niet?

Reacties zijn gesloten.