Virusbestrijding alleen is niet voldoende

0
54
Dit artikel is deel 1 van 9 in het DiskIdee dossier Antimalwaresoftware voor netwerken
DossiernavigatieComputer Associates ITM r8

 

Geteste producten
Zoals gebruikelijk vroegen we de bekendste producenten van netwerkantivirussoftware ons een pakket ter evaluatie op te sturen. In deze test vindt u dus de volgende producten:

De bestrijdingsproducten van Norman kunnen we helaas niet meer testen, omdat dat bedrijf al meermaals te kennen gaf niet akkoord te gaan met onze testmethode voor antimalwaresoftware (en dit ondanks het feit dat de producten van Norman vaak als beste uit onze testen kwamen). Zodra Norman zich schriftelijk akkoord verklaart met onze testmethode, mag het bedrijf opnieuw meedoen.

Conclusie
Het klinkt een beetje cliché, maar alle geteste netwerkantimalware-producten presteren goed of beter. Ze beveiligen uw bedrijf dus allemaal meer dan behoorlijk tegen malware.
Als we kijken naar de prestatiescores, dan krijgt u de hoogste scores inzake functionaliteit, antivirus en antiparasiet van Panda EnterpriSecure. Helaas blijkt dat product wel duur, net zoals dat van McAfee.
Een ietsje lager op de ladder vanwege een iets mindere antimalwarescore maar een uitstekende functionaliteit vinden we Kaspersky, dat de allerlaagste prijs per gebruiker van allemaal biedt en verdiend het etiket ‘beste koop’ krijgt. We zijn ook nog onder de indruk van Sophos.
De laatste plaats is voor CA ITM r8 en dat product blijkt niet echt opgewassen tegen de concurrentie. CA zal zich dus moeten herpakken.
1
2
3
4
Vorig artikelDvd’s en iPod-video’s bekijken waar je maar wil
Volgend artikelComputer Associates ITM r8