Virusbestrijding alleen is niet voldoende

0
54
Dit artikel is deel 1 van 9 in het DiskIdee dossier Antimalwaresoftware voor netwerken
DossiernavigatieComputer Associates ITM r8

Is Windows Vista veiliger?
Steve Ballmer Steve Ballmer, de huidige baas van Microsoft, heeft al vaak staan tieren en roepen dat als andere besturingssystemen zo succesvol waren geweest als Windows, ook zij het doelwit geweest zouden zijn van allerlei malware.
Met die uitspraak zijn we het helemaal niet eens. Er zouden vast wel pogingen ondernomen zijn, maar als die geen succes hebben is het enthousiasme van een malware-auteur er snel af. En daar zit hem het hele probleem. Windows blijkt gewoon niet veilig en u kunt niet anders dan de vele beveiligingsgaten dichttimmeren met behulp van beveiligingssoftware.
Uiteraard beweert Microsoft dat hun nieuwe telg, Windows Vista, veel veiliger is. Dat zeiden ze ook toen XP uitkwam. En ook nu hadden ze pech en kon het leedvermaak van de Microsoft-haters niet op: nauwelijks twee weken na de release van de eerste bètaversie van Vista waren er al virussen uit die gebruikmaakten van specifieke zwakheden in Vista.
Microsoft kan de beveiligings- en prestatieproblemen van Windows gewoon niet oplossen zonder het besturingssysteem van de grond af te herschrijven, maar dan zou het niet meer compatibel zijn met bestaande Windows-applicaties. En dus zult u Windows altijd sterk moeten beveiligen, daar komt u niet onderuit.

1
2
3
4
Vorig artikelDvd’s en iPod-video’s bekijken waar je maar wil
Volgend artikelComputer Associates ITM r8