Draadloze internettelefoon werkt met Windows Live Messenger

3
51

Hieronder een kort overzicht in tabelvorm om je toch een idee te geven. De prijzen werden genoteerd op 30 oktober 2006, en zijn de gesprekskosten per minuut inclusief BTW.


Enkele tariefvoorbeelden van internet-naar-vaste lijn

De volledige tabel kan je raadplegen op de websites van de operatoren: voor Skype klik je op deze link, voor Verizon (Windows Live Messenger) klik je hier.
Nog één bemerking: Skype heeft nog een andere betaaldienst, SkypeIn. Je krijgt dan een telefoonnummer toegewezen, zodat vrienden je vanaf hun vast toestel op jouw Skypetelefoon kunnen opbellen, waar ter wereld je je ook bevindt – tenminste zolang je je maar via het internet bij Skype kunt aanloggen. Windows Live Messenger biedt je geen alternatief voor deze service. Of deze service echt succesvol is, is een andere vraag.


Philips VOIP433

Conclusie
De Philips VOIP433 is een mooie, goede, draadloze telefoon met een prima geluidskwaliteit. Met zijn 99 euro kost hij 20 euro meer dan de eerder geteste VOIP321, maar daarvoor biedt hij eigenlijk weinig of geen meerwaarde. Voor alle duidelijkheid toch even aanstippen dat de VOIP321 op gebied van internettelefonie enkel en alleen overweg kan met Skype, de VOIP433 enkel en alleen met Windows Live Messenger. Je kunt met deze toestellen uitsluitend gratis internettelefoneren met vrienden of familie die met dezelfde telefoondienst werken. Gezien de kwaliteit van beide Philipsen zowat identiek is, mag deze laatste overweging wat ons betreft doorslaggevend zijn voor je keuze.
Adviesprijs
99 euro met een handset;
170 euro met twee handsets (duo pack)
Systeemvereisten
Vrije USB-poort ; Pentium-PC met processor van 400 MHz of hoger; 128 MB RAM-geheugen; CD-ROM- of DVD-ROM-station; ruimte op harde schijf: 50 MB ; Microsoft Windows XP met IE 6.0 SP1 of hoger; breedbandInternet (> 256 kbps)
1
2
3
4
5
Vorig artikelNavigatiesysteem met entertainmentfuncties
Volgend artikelMeest compacte iPod ooit
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

3 REACTIES

  1. Iemand een idee hier hoe ik TERUG de VOIP433 van philips aan de praat krijg?
    De telefoon werkte bij mij perfect na de installatie van Vista (en ook op XP), echter na enkele updates komt hij in het apparaatbeheer te staan met een code 10, apparaat start niet….
    Volgens Philips een kwestie van een driver probleem in WLM of de controller in Vista voor geluid…
    Hun raad: de telefoon aansluiten met een USB hub met apparte voeding (of chipset)… Heb zelf de telefoon getst op een PCI kaart met NEC chip en op PCI kaart met VIA chip… Resultaat…. NOPPES
    Iemand hier ideetjes en weetjes?
    En kom niet af met driver goed geinstalleerd hé want hij heeft 2 dagen goed gewerkt en het systeemherstel werkt ook niet op deze……

  2. Hallo Rinus,  Ik vond er eentje op de site van Philips: klik hier voor de link. Op die pagina staat o.a. "Drivers Windows Vista". Klik je hierop, krijg je eerst een pagina met uitleg over de nieuwste Windows Live messenger voor Vista, maar daar staat ook een link naar het zip-bestand met de drivers. Hopelijk werken die… Succes, laat het ons maar weten!

  3. Leuke telefoon.
    Wie kan antwoorden op de vraag, windows vista vraagt om een driver voor de VOIP433 waar kan ok die vinden?
    Bijvoorbaat hartelijk dank

Reacties zijn gesloten.