Draadloze internettelefoon werkt met Windows Live Messenger

3
51

Ook het basisstation is matzwart op een zilveren voetje. Het meet 116 x 84 x 70 mm. Op de bovenzijde gloeien twee verklikkerlichtjes, een groen voor Power en een geel voor de USB-aansluiting.


98 x 67 pixels, echt geweldig is dat toch niet

Veel installatie heb je niet te doen, alleen de twee pluggen voor de voeding insteken en een draadje naar de aansluiting van je vaste telefoon leggen. Zorg er alleen voor dat je  een account hebt bij Windows Live Messenger voor je als laatste stap de USB-plug in je pc steekt, zoniet loop je het risico dat één en ander fout gaat. Drivers, speciale programma’s of wat dan ook heb je niet nodig.
De lijst met je contactpersonen maak je aan op je pc in Windows Live Messenger. Ook zonder je telefoon te gebruiken kan je al direct met deze mensen chatten. Heb je een microfoon, een luidspreker of zelfs een webcam dan kun je geluid en video toevoegen aan je chatsessie. Hier geldt evenwel één grote beperking: je moet voor je pc zitten. Dat is dan precies het grote voordeel van de VOIP433: het is een draadloos toestel, je zet het in principe waar je maar wil in huis.


Onderaan in het midden de toets naar Windows Live Messenger

Op de handset staat onderaan in het midden een klein discreet knopje met twee groene mannetjes, het logo van Windows Live Messenger. Druk je hierop, dan verschijnt op het schermpje de lijst met je contactpersonen én hun status (On Line, Afwezig, enz.). Selecteer in de lijst je gesprekspartner, druk op de knop met de groene telefoon en je correspondent wordt verwittigd dat je met hem of haar in gesprek wilt treden. Voorwaarde is natuurlijk dat je correspondent ook een headset of een luidspreker met microfoon, of beter nog, ook een VOIP433 heeft. Omgekeerd, wil iemand met jou spreken via Windows Live Messenger, dan gaat jouw telefoon rinkelen en je beantwoordt die zoals ieder normaal telefoongesprek.

1
2
3
4
5
Vorig artikelNavigatiesysteem met entertainmentfuncties
Volgend artikelMeest compacte iPod ooit
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

3 REACTIES

  1. Iemand een idee hier hoe ik TERUG de VOIP433 van philips aan de praat krijg?
    De telefoon werkte bij mij perfect na de installatie van Vista (en ook op XP), echter na enkele updates komt hij in het apparaatbeheer te staan met een code 10, apparaat start niet….
    Volgens Philips een kwestie van een driver probleem in WLM of de controller in Vista voor geluid…
    Hun raad: de telefoon aansluiten met een USB hub met apparte voeding (of chipset)… Heb zelf de telefoon getst op een PCI kaart met NEC chip en op PCI kaart met VIA chip… Resultaat…. NOPPES
    Iemand hier ideetjes en weetjes?
    En kom niet af met driver goed geinstalleerd hé want hij heeft 2 dagen goed gewerkt en het systeemherstel werkt ook niet op deze……

  2. Hallo Rinus,  Ik vond er eentje op de site van Philips: klik hier voor de link. Op die pagina staat o.a. "Drivers Windows Vista". Klik je hierop, krijg je eerst een pagina met uitleg over de nieuwste Windows Live messenger voor Vista, maar daar staat ook een link naar het zip-bestand met de drivers. Hopelijk werken die… Succes, laat het ons maar weten!

  3. Leuke telefoon.
    Wie kan antwoorden op de vraag, windows vista vraagt om een driver voor de VOIP433 waar kan ok die vinden?
    Bijvoorbaat hartelijk dank

Reacties zijn gesloten.