Draadloze internettelefoon werkt met Windows Live Messenger

3
51

Het spreekt voor zich dat in deze beide gevallen je pc moet opstaan én Windows Live Messenger moet gestart zijn!
Wil je zelf iemand bereiken via het vaste telefoonnet, dan druk je enkel op de knop met de groene telefoon. Dat werkt eveneens wanneer je pc uitgeschakeld is.


Betaalservice Windows Live Call. Klik je op Doorgaan, dan kom je bij Verizon terecht.

De prestaties van de VOIP433 zijn uitstekend. Ondanks vele dikke muren hadden we in heel het huis en op alle verdiepingen een perfecte ontvangst. De gesprekken, zowel via de vaste lijn als via Windows Live Messenger, waren zeer duidelijk verstaanbaar, maar het verschil tussen beide was niet echt spectaculair, in tegenstelling tot wat we vaststelden bij Skype (met de VOIP321) dat, duidelijk hoorbaar, een breder geluidsspectrum doorstuurt.
De geluidsterkte is instelbaar, bovendien heeft de handset een ingebouwde luidspreker zodat ook handenvrij telefoneren tot de mogelijkheden behoort.
Philips geeft de handset een autonomie van tien uur gesprekstijd of meer dan honderd uur in standby. Aan het basisstation kunnen tot vier handsets gekoppeld worden. Vanaf twee handsets zijn alle moderne functies voorhanden zoals interne gesprekken, doorschakelfuncties, babyfoon en dergelijke.


De handset is niet echt ergonomisch

We schreven het reeds: naast het gratis internettelefoneren kan je ook voordelig naar het vaste net bellen. Vooral bij buitenlandse gesprekken is dat lonend, omdat je gesprek dan natuurlijk eerst via het (gratis) internet naar het land van bestemming gestuurd wordt, en daar pas aan lokaal tarief op het vaste net wordt gezet. Deze betalende service heet bij Skype eenvoudig SkypeOut, bij Windows Live Messenger wordt dat Windows Live Call. Wil je je aanmelden, dan word je doorgeschakeld naar de site van Verizon. De tarieven van SkypeOut en Verizon zijn vrij gelijklopend, SkypeOut is altijd een ietsiepietsie goedkoper maar echt rijk ga je van het verschil toch niet worden.

1
2
3
4
5
Vorig artikelNavigatiesysteem met entertainmentfuncties
Volgend artikelMeest compacte iPod ooit
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

3 REACTIES

  1. Iemand een idee hier hoe ik TERUG de VOIP433 van philips aan de praat krijg?
    De telefoon werkte bij mij perfect na de installatie van Vista (en ook op XP), echter na enkele updates komt hij in het apparaatbeheer te staan met een code 10, apparaat start niet….
    Volgens Philips een kwestie van een driver probleem in WLM of de controller in Vista voor geluid…
    Hun raad: de telefoon aansluiten met een USB hub met apparte voeding (of chipset)… Heb zelf de telefoon getst op een PCI kaart met NEC chip en op PCI kaart met VIA chip… Resultaat…. NOPPES
    Iemand hier ideetjes en weetjes?
    En kom niet af met driver goed geinstalleerd hé want hij heeft 2 dagen goed gewerkt en het systeemherstel werkt ook niet op deze……

  2. Hallo Rinus,  Ik vond er eentje op de site van Philips: klik hier voor de link. Op die pagina staat o.a. "Drivers Windows Vista". Klik je hierop, krijg je eerst een pagina met uitleg over de nieuwste Windows Live messenger voor Vista, maar daar staat ook een link naar het zip-bestand met de drivers. Hopelijk werken die… Succes, laat het ons maar weten!

  3. Leuke telefoon.
    Wie kan antwoorden op de vraag, windows vista vraagt om een driver voor de VOIP433 waar kan ok die vinden?
    Bijvoorbaat hartelijk dank

Reacties zijn gesloten.