Interessante opties voor kabelhaters

0
71

Photo Viewer
We bespraken al eerder elektronische fotokaders op DiskIdee, zoals het Philips Digital Photo Display en het elektronisch fotokader van Nokia, dat net als de Photo Viewer van Parrot bedoeld was voor foto’s die je met een cameragsm maakt. Werkte het Nokia Image Frame SU-4 nog via een infrarood verbinding, Parrot maakt het voor gsm-gebruikers wat makkelijker om foto’s naar het elektronische kader te versturen door de Bluetooth technologie.

ParrotPhotoViewer.jpg
Foto’s naar het elektronische kader versturen door de Bluetooth technologie

Het elektronisch fotokader van Parrot meet 125 x 146 mm. Die afmetingen slaan vooral op het kader, want het scherm zelf is maar 3,5 inch groot of 71 x 54 mm. Spectaculair groot is het niet en je zult allen maar van de foto’s kunnen genieten als je dicht in de buurt van het kader zit of ligt. Parrot laat je de keuze tussen verschillende kadermodellen, gaande van leder, gelakte eik tot zebramotief.

ParrotPhotoViewer2.jpg
De keuze gaat van leder over gelakte eik tot zebramotief

Het LCD TFT scherm van de Photo Viewer heeft 320 x 234 pixels en toont 262.144 kleuren. Je dient de Photo Viewer met het stroomnet te verbinden met de meegeleverde kabel, waarop ook een aan/uit knop zit. Het kader heeft een 32 MB intern flashgeheugen waarop je 100 foto’s kwijt kan in JPEG-formaat.
Het scherm heeft een sensor die detecteert of het scherm in portret- of landschappositie staat en die het beeld automatisch aanpast. Het kader heeft ook een ingebouwde lichtsensor die de lichtsterkte meet en de achtergrondverlichting automatisch aanpast. De Photo Viewer heeft ook nog een klein menu dat je activeert en bedient via drie toetsen op de achterzijde. Je kan foto’s roteren, wissen, de helderheid instellen, een klok activeren, de taal kiezen (maar geen Nederlands) en de overgangstijd instellen voor een slideshow.

1
2
3
4
5
Vorig artikelThuisbioscoopsysteem met harde schijf en virtueel 5.1 geluid
Volgend artikelPinnacle lanceert eerste online videobewerker met wedstrijd
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.