Interessante opties voor kabelhaters

0
71

Blauw – blauw – blauuuww
Bluetooth technologie wordt wellicht het meest gebruikt om handenvrij te kunnen bellen met een mobieltje via een Bluetooth headset. Je ziet immers steeds meer mensen met zo’n ‘oortje’ rondlopen. Maar Bluetooth kan nog veel meer draadloze apparaten verbinden. Parrot bewijst dat met het Sound System. Het systeem maakt het mogelijk om zonder kabels muziek af te spelen van compatibele Bluetooth muziek- en mp3-spelers, pc’s, notebooks, pda’s en (mobiele) telefoons. De Parrot draadloze luidsprekers ondersteunen de Bluetooth profielen van A2DP-audiostreaming (audiostreaming via Bluetooth) en AVRCP-opdrachten om bijvoorbeeld de geluidssterkte te kunnen instellen. AVRCP staat voor Audio Video Remote Control Profile.
De Parrot luidsprekers zitten in een stijlvolle kast in witte pianolak met een zwart front, dat met magneten op zijn plaats wordt gehouden. Je dient beide speakers op het stroomnet aan te sluiten met de meegeleverde netsnoeren. Parrot levert ook nog vier zelfklevende voetjes mee per luispreker om ze akoestisch te isoleren van de ondergrond waarop je ze plaatst. Je kunt ze desgewenst ook aan de muur bevestigen.

ParrotSoundSystem_2.jpg

Een stijlvolle kast in witte pianolak met een zwart front, dat met magneten op zijn plaats wordt gehouden

Onderaan de voorkant van de speakers vind je drie toetsen en een LED. Met de -toets en +toets kun je het volume regelen, de derde toets dient voor de configuratie. Als je er op drukt, gaan de LED’s knipperen. Eerst zullen ze afwisselend blauw-rood knipperen, wat betekent dat ze zich in de fase van automatische configuratie bevinden. Wanneer de configuratie niet goed verloopt, zullen de LED’s rood branden, wat betekent dat ze in gescheiden modus staan en muziek in mono weergeven. Zijn beide LED’s blauw dan werkt het systeem in stereo.

1
2
3
4
5
Vorig artikelThuisbioscoopsysteem met harde schijf en virtueel 5.1 geluid
Volgend artikelPinnacle lanceert eerste online videobewerker met wedstrijd
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.