Interessante opties voor kabelhaters

0
71

Wat zie ik?
Het fotokader heeft een ingebouwde Bluetooth ontvanger die gebruik maakt van Bluetooth versie 1.2. Om een foto te versturen naar de Photo Viewer hoef je op je pc, notebook of gsm enkel in het menu Afbeeldingen een foto te selecteren en de optie te kiezen "versturen met Bluetooth". Je bronapparaat zal automatisch naar Bluetooth randapparaten zoeken. Het kan voorkomen dat je dit een aantal keren moet herhalen voor je bronapparaat de Photo Viewer vindt. Net als bij het Sound System dien je als pincode "0000" in te geven als je apparaat ernaar vraagt. Het is mogelijk meerdere afbeeldingen tegelijkertijd te versturen, maar dat is afhankelijk van je bronapparaat. Volgens Parrot kun je afbeeldingen tot op een afstand van tien meter van het fotokader versturen en in de praktijk werkte dat ook zo.

ParrotSoundSystem_1.jpg

Het Parrot Sound System met de Photo Viewer

De kwaliteit van de beelden op de Photo Viewer is niet spectaculair. Maar dat kun je ook niet verwachten van een dergelijk klein scherm. Het is eerder een leuk gadget om je favoriete foto’s in je buurt te hebben op je bureau of nachtkastje. Al kan het voor wie veel foto’s maakt met zijn gsm wel een hulp betekenen om ze snel en zonder tussenkomst van een pc te bekijken op een iets groter scherm dan dat van de gsm zelf, alhoewel … zoveel groter is het scherm van de Photo Viewer nu ook weer niet.

Conclusie
Parrot heeft met de Photo Viewer en het Sound System twee producten ontwikkeld die tonen wat er met Bluetooth mogelijk is. Vooral het Sound System kon ons overtuigen, niet alleen door het gebruiksgemak, maar vooral toch door de geluidskwaliteit en daar draait het toch om bij luidsprekers. De Photo Viewer is vooral een aardig gadget voor wie veel foto’s met zijn gsm maakt. Beide producten vinden we wel stevig geprijsd: 349 euro voor het Sound System en 229 euro voor de Photo Viewer.
Adviesprijs
Parrot Sound System: 349 euro;
Parrot Photo Viewer: 229 euro.
1
2
3
4
5
Vorig artikelThuisbioscoopsysteem met harde schijf en virtueel 5.1 geluid
Volgend artikelPinnacle lanceert eerste online videobewerker met wedstrijd
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.