Interessante opties voor kabelhaters

0
71

Om een bronapparaat met het luidsprekersysteem te verbinden, moeten de speakers detecteerbaar zijn. Dat doe je door kort op de configuratietoets te drukken, waarna de LED’s snel blauw knipperen. Als je op je Bluetooth bronapparaat (MP3-spelers, gsm, notebook, enz.) vervolgens naar randapparaten zoekt, zullen die het Parrot Sound System vinden. Tenminste als ze de Streaming functie ondersteunen. Kijk voor een lijst op deze link. Je wordt gevraagd om een PIN-code in te voeren, vier maal "0" in dit geval, en daarna is het Sound System klaar voor ontvangst van muziek. Wij probeerden het met een Packard Bell notebook en een Samsung GSM en het verbinden via Bluetooth verliep probleemloos.

ParrotSound_bt.jpg

Het Parrot Sound System gevonden

De eerste luidspreker van het Sound System die een Bluetooth bron detecteert wordt de master-luidspreker en reproduceert het eerst stereokanaal. De tweede luidspreker reproduceert het tweede stereokanaal. De 2-wegluidsprekers (midden-/lage tonen en hoge tonen), die een vermogen bieden van 60 Watt, hebben naast een versterker ook nog een ingebouwd geheugen om de binnenkomende muziekdata te bufferen. De luidsperkers ondersteunen ook verschillende codeersnelheden, waaronder 192 kbit/s.
Beide luidsprekers hebben ook nog een analoge RCA ‘line in’-ingang, waarmee je het systeem kan aansluiten op je pc, of op een cd- of een dvd-speler. Als je muziek beluistert via een Bluetooth verbinding is de RCA-aansluiting niet actief. Daartoe moet je eerst de streaming vanaf het Bluetooth bronapparaat stoppen. Andersom geldt net hetzelfde.

Hoe klinkt het?
Allemaal mooi en aardig, maar waar het bij luidsprekers natuurlijk op aankomt is: hoe klinken ze? En daar mag Parrot zich toch wel op de borst kloppen. De meeste computerluidsprekers die we tot nu toe getest hebben doen het een stuk slechter. En van de draadloze speakers die we tot nu toe beluisterden is dit het beste geluid wat we al hoorden. Het Parrot Sound System produceert een warm geluid en de tonen zijn allemaal aanwezig: piano klinkt als piano, een orkest als orkest. Wel worden de bassen wat teveel benadrukt naar onze zin. Maar algemeen genomen hebben deze kleine luidsprekers ons verbaasd door hun geluidskwaliteit.

ParrotSoundSystem_4.jpg

De 2-wegluidsprekers (midden-/lage tonen en hoge tonen) bieden een vermogen van 60 Watt

1
2
3
4
5
Vorig artikelThuisbioscoopsysteem met harde schijf en virtueel 5.1 geluid
Volgend artikelPinnacle lanceert eerste online videobewerker met wedstrijd
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.