De poort naar al je papieren en digitale documenten

3
97

Elementary, my dear Watson
Samen met PaperPort 11 wordt op je computer nog een ander programma geïnstalleerd: Watson. Volgens ScanSoft is het "een zoekagent die begrijpt hoe mensen werken". Dit programma kan je naar wens als een vast zijpaneel aan één van de zijkanten van je scherm docken, of zich met de autohide-functie telkens discreet laten terugtrekken. Bezoek je een website, dan gaat Watson aan de hand van de inhoud van die webpagina zelf interessante links opzoeken op webpagina’s van het Internet, in blogs, in nieuwssites en op je eigen computer. Het deelt die dan in een zestal categorieën in zoals Desktop, Shopping, Blogs enzoverder. Laat ons zeggen dat het een soort automatische super-Google is. De resultaten zijn vrij goed, maar continu zoeken vergt wel heel wat rekenkracht van je pc. Bovendien kan je je afvragen wat dit nu te maken heeft met PaperPort.


Het meegeleverde programma Watson

Conclusie
Voor het beheer van documenten doet ScanSoft PaperPort 11 zijn werk. Maar je moet er wel heel wat voor over hebben: wij ervaren het programma als moeilijk en tijdrovend. Het legt beslag op heel wat ruimte op je harde schijf, het maakt PDF bestanden zonder tekstlaag hoewel er een OCR engine aan boord is, kortom wij zijn niet echt enthousiast. Wie zich niet stoort aan die minpuntjes heeft aan de PaperPort’s All in One Search functie een beresterk zoekprogramma.
Adviesprijs
PaperPort 11: 79 euro;
PaperPort 11 Professional: 149 euro
Systeemvereisten
Minimum: processor Pentium; Windows 2000 SP4, XP SP2; Internet Explorer 5.5; 128 MB geheugen, 256 MB aanbevolen; 200 MB op harde schijf; SVGA monitor met 256 kleuren, 16 bit kleuren aanbevolen; muis, cd-rom station; internetverbinding.
1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelMini-hifiketen met harde schijf en ethernetaansluiting
Volgend artikeliMac speciaal voor studenten, leerkrachten en docenten, scholen en universiteiten
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

3 REACTIES

  1. Na het lezen van enkele (nogal felle) negatieve kritieken, heb ik met een bang hartje de upgrade besteld van paperport 9 naar paperport 11. Gezien ik van XP naar Vista overschakelde herkende de oude versie mijn scanner niet meer en diende ik steeds via een omweg documenten in paperport te importeren. Na het downloaden van de software (ging vlot) en het installeren (ging vlot) en het registreren (ging vlot) starte ik het programma op en ook dat ging vlot. ook de nieuwe zoekfunctionaliteiten en het exporteren naar andere programma’s (word, excel, …) functioneren prima. Ik weet echt niet waar die negatieve kritieken op slaan. ik ben tevreden. Ik kreeg waar voor m’n geld.

  2. Goed artikel – als iets niet goed is mag (moet) het ook gezegd worden! Heb vroeger ook met PP gewerkt maar kwam al snel tot de slotsom dat het een totaal overbodig, nutteloos programma is. Het lijkt wel of het de strategie is van Scansoft of Nuance of whatever the name om nutteloze, overbodige software te maken…

  3. PP11 komt er maar karig af: je moet je afvragen of je om een serieuze recensie te schrijven, niet méér moet weten over het gebruiksveld. Dat er geen tekstlaag wordt aangemaakt is tamelijk gebruikelijk: met echte images (plaatjes) kan dat behoorlijk verwarrende resultaten opleveren, die wel in je zoekstructuur geraken natuurlijk. En nogal wiedes dat je de gebruiksaanwijzing moet lezen. In jullie geval had dat vermoedelijk geleid tot wat minder klachten. PP11 verdient een betere beoordeling en wellicht een ander testpanel. Het is tenslotte geen spelletje.

Reacties zijn gesloten.