De poort naar al je papieren en digitale documenten

3
97

Miniatuurafbeeldingen
Wacht toch nog even en lees verder voor je in je enthousiasme al je harde schijven toevoegt aan PaperPort. Na het toevoegen van mappen aan PaperPort, zie je voortaan in het rechter venster van de PaperPort desktop miniatuurtjes van alle documenten die in die map zitten. Best aardig – tot je plots de melding krijgt dat je harde schijf dreigt vol te raken. In elke map zet PaperPort een aantal gegevens waaronder de miniatuurafbeeldingen van die documenten, en die zijn niet bepaald klein.
Een voorbeeld: een map bevat alle documenten voor een artikel in DiskIdee over een iDream externe harde schijf. Dat zijn één Word document (37 KB) en zes afbeeldingen in JPG (295 KB). Na het aanmelden van de map aan PaperPort komen daar plots vier bestanden bij, samen 369 KB. Met andere woorden: die map is ineens meer dan verdubbeld in omvang! Daar hou je dus best rekening mee.


De bovenste vier bestanden werden door PaperPort toegevoegd

Opzoekwerk
Na het aanmelden is je werk natuurlijk niet gedaan, want veel meer dan enkele prentjes heb je nog niet. Nu moet je de bijbehorende sleutelwoorden intikken. Dat lijkt simpel, maar voor een document zoals dit testverslag kan je gemakkelijk 50 sleutelwoorden verzinnen. Dan ben je wel een poosje zoet met het opzoeken en intikken van die woordjes.
Gelukkig bestaat er een andere mogelijkheid: laat PaperPort zelf het opzoekwerk doen! Dat kan met de functie "All in One Search" die alle woorden uit het document in een index steekt, maar dit blijkt dan weer een vrij tijdrovende bezigheid voor je pc te zijn. Het is toch niet de bedoeling om slechts één documentje te indexeren?


Het zoeken met All in One Search

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelMini-hifiketen met harde schijf en ethernetaansluiting
Volgend artikeliMac speciaal voor studenten, leerkrachten en docenten, scholen en universiteiten
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

3 REACTIES

  1. Na het lezen van enkele (nogal felle) negatieve kritieken, heb ik met een bang hartje de upgrade besteld van paperport 9 naar paperport 11. Gezien ik van XP naar Vista overschakelde herkende de oude versie mijn scanner niet meer en diende ik steeds via een omweg documenten in paperport te importeren. Na het downloaden van de software (ging vlot) en het installeren (ging vlot) en het registreren (ging vlot) starte ik het programma op en ook dat ging vlot. ook de nieuwe zoekfunctionaliteiten en het exporteren naar andere programma’s (word, excel, …) functioneren prima. Ik weet echt niet waar die negatieve kritieken op slaan. ik ben tevreden. Ik kreeg waar voor m’n geld.

  2. Goed artikel – als iets niet goed is mag (moet) het ook gezegd worden! Heb vroeger ook met PP gewerkt maar kwam al snel tot de slotsom dat het een totaal overbodig, nutteloos programma is. Het lijkt wel of het de strategie is van Scansoft of Nuance of whatever the name om nutteloze, overbodige software te maken…

  3. PP11 komt er maar karig af: je moet je afvragen of je om een serieuze recensie te schrijven, niet méér moet weten over het gebruiksveld. Dat er geen tekstlaag wordt aangemaakt is tamelijk gebruikelijk: met echte images (plaatjes) kan dat behoorlijk verwarrende resultaten opleveren, die wel in je zoekstructuur geraken natuurlijk. En nogal wiedes dat je de gebruiksaanwijzing moet lezen. In jullie geval had dat vermoedelijk geleid tot wat minder klachten. PP11 verdient een betere beoordeling en wellicht een ander testpanel. Het is tenslotte geen spelletje.

Reacties zijn gesloten.