De poort naar al je papieren en digitale documenten

3
97

Hier stelt zich echter wel een probleem: ScanSoft schrijft wel dat bij de All in One Search indexering "de OCR nauwkeurigheid met 40% werd verbeterd", maar daar heb je niet veel aan. Je hebt geen enkele controle op de herkende woorden, je kunt ze desgevallend dus ook niet corrigeren. Uit ervaring weten we waar OCR-programma’s vaak over struikelen: opeenvolgingen van de letters i en l zoals in familie, woorden met een trema zoals ideeën, cursieve of onderlijnde woorden. Zo doelgericht zoekend betrapten we PaperPort af en toe op fouten, maar al bij al moet gezegd dat de zoekresultaten uitstekend zijn.
Het gescande document wordt bewaard als een PDF document. Kies je voor de standaard PDF compressie, dan is het resultaat van ons testdocument maar liefst 2.586 KB. Maar ScanSoft biedt in de Professional versie nu ook de mogelijkheid om documenten in een nieuw type PDF te bewaren, het PDF-MRC High Compression formaat. Het resultaat is spectaculair: slechts 319 KB. Er is geen zichtbaar verschil tussen de twee PDF bestanden, en het PDF-MRC formaat was in alle gevallen perfect te openen in Adobe Acrobat Reader.

Paperport_pp11.jpg

Toch hoort ook hier weer een opmerking bij: PaperPort maakt steeds PDF bestanden zonder tekstlaag. Je ziet dus gewoon een prentje van een tekstdocument, maar je kunt er geen tekst in selecteren of woorden in opzoeken. De enige mogelijkheid om hieraan te verhelpen is om samen met ScanSoft PaperPort ook ScanSoft OmniPage aan te kopen.

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelMini-hifiketen met harde schijf en ethernetaansluiting
Volgend artikeliMac speciaal voor studenten, leerkrachten en docenten, scholen en universiteiten
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

3 REACTIES

  1. Na het lezen van enkele (nogal felle) negatieve kritieken, heb ik met een bang hartje de upgrade besteld van paperport 9 naar paperport 11. Gezien ik van XP naar Vista overschakelde herkende de oude versie mijn scanner niet meer en diende ik steeds via een omweg documenten in paperport te importeren. Na het downloaden van de software (ging vlot) en het installeren (ging vlot) en het registreren (ging vlot) starte ik het programma op en ook dat ging vlot. ook de nieuwe zoekfunctionaliteiten en het exporteren naar andere programma’s (word, excel, …) functioneren prima. Ik weet echt niet waar die negatieve kritieken op slaan. ik ben tevreden. Ik kreeg waar voor m’n geld.

  2. Goed artikel – als iets niet goed is mag (moet) het ook gezegd worden! Heb vroeger ook met PP gewerkt maar kwam al snel tot de slotsom dat het een totaal overbodig, nutteloos programma is. Het lijkt wel of het de strategie is van Scansoft of Nuance of whatever the name om nutteloze, overbodige software te maken…

  3. PP11 komt er maar karig af: je moet je afvragen of je om een serieuze recensie te schrijven, niet méér moet weten over het gebruiksveld. Dat er geen tekstlaag wordt aangemaakt is tamelijk gebruikelijk: met echte images (plaatjes) kan dat behoorlijk verwarrende resultaten opleveren, die wel in je zoekstructuur geraken natuurlijk. En nogal wiedes dat je de gebruiksaanwijzing moet lezen. In jullie geval had dat vermoedelijk geleid tot wat minder klachten. PP11 verdient een betere beoordeling en wellicht een ander testpanel. Het is tenslotte geen spelletje.

Reacties zijn gesloten.