De poort naar al je papieren en digitale documenten

3
97

Symbolen
In de veel te grote doos zit een papieren hoesje met de cd-rom en de handleiding, een klein boekje van 40 pagina’s. De installatie van Paperport 11 verloopt volgens het stramien dat we gewend zijn bij ScanSoft: probleemloos tot aan de online registratie waar je een foutmelding krijgt. Van zodra je daarna PaperPort 11 start reclameert het programma, omdat je (uiteraard) nog niet geregistreerd bent. Het stelt je dan voor om dat vooralsnog te doen en dan verloopt het vlekkeloos. In PaperPort 11 Professional zit ook een lichte versie van PDF Create verwerkt, maar op onze test-pc stond al een versie van PDF Create Professional. De installatiewizard was gelukkig slim genoeg om dat te detecteren en die versie niet te overschrijven.


De on line registratie lukt ook deze keer niet

Je werkomgeving binnen PaperPort is eenvoudig van opbouw, maar door de overvloed aan knoppen met symbolen die je niet gewend bent, vergt het toch een hele studie om hier aan uit te geraken. Heel PaperPort is overigens niet "zoals je gewend bent", hou er rekening mee dat je heel wat tijd gaat besteden aan het bestuderen van de gebruiksaanwijzing.
Bovenaan heb je een menu met daaronder de Command bar, een aanpasbare knoppenbalk met initieel 25 knoppen. Daaronder dan twee grote panelen. Links een gedeeltelijke boomstructuur (zie verder) van de mappen op je computer, rechts het eigenlijke werkblad. In de Professional versie kan je desgewenst dit werkblad splitsen, zodat je in het ene deel alle documenten in een map ziet en in het andere deel de verschillende pagina’s van één bepaald PDF document in die map.
Onderaan dan de Send To knoppenbalk, een reeks icoontjes van de programma’s die op je pc geïnstalleerd staan. Sleep een document van het werkblad op zo’n icoontje, en het document wordt geopend in het gekozen programma.


In de Professional versie kan je je werkblad ook splitsen

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelMini-hifiketen met harde schijf en ethernetaansluiting
Volgend artikeliMac speciaal voor studenten, leerkrachten en docenten, scholen en universiteiten
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

3 REACTIES

  1. Na het lezen van enkele (nogal felle) negatieve kritieken, heb ik met een bang hartje de upgrade besteld van paperport 9 naar paperport 11. Gezien ik van XP naar Vista overschakelde herkende de oude versie mijn scanner niet meer en diende ik steeds via een omweg documenten in paperport te importeren. Na het downloaden van de software (ging vlot) en het installeren (ging vlot) en het registreren (ging vlot) starte ik het programma op en ook dat ging vlot. ook de nieuwe zoekfunctionaliteiten en het exporteren naar andere programma’s (word, excel, …) functioneren prima. Ik weet echt niet waar die negatieve kritieken op slaan. ik ben tevreden. Ik kreeg waar voor m’n geld.

  2. Goed artikel – als iets niet goed is mag (moet) het ook gezegd worden! Heb vroeger ook met PP gewerkt maar kwam al snel tot de slotsom dat het een totaal overbodig, nutteloos programma is. Het lijkt wel of het de strategie is van Scansoft of Nuance of whatever the name om nutteloze, overbodige software te maken…

  3. PP11 komt er maar karig af: je moet je afvragen of je om een serieuze recensie te schrijven, niet méér moet weten over het gebruiksveld. Dat er geen tekstlaag wordt aangemaakt is tamelijk gebruikelijk: met echte images (plaatjes) kan dat behoorlijk verwarrende resultaten opleveren, die wel in je zoekstructuur geraken natuurlijk. En nogal wiedes dat je de gebruiksaanwijzing moet lezen. In jullie geval had dat vermoedelijk geleid tot wat minder klachten. PP11 verdient een betere beoordeling en wellicht een ander testpanel. Het is tenslotte geen spelletje.

Reacties zijn gesloten.