Multikamermuzieksysteem

1
60

Mappen
Na het aansluiten op het netwerk kan de stekker het stopcontact in. De knoppen op de voorkant beginnen dan te flikkeren. Daarna mag de meegeleverde software worden geïnstalleerd op pc of Mac. Uitsluitend Windows 2000, Windows XP of Macintosh OS X worden ondersteund. Overigens kan de ZonePlayer ook worden verbonden met andere besturingssystemen zoals Linux of met bepaalde types van zelfstandige netwerkschijven, op voorwaarde dat die Windows filesharing ondersteunen (CIFS of Common Internet File System). In dat geval verloopt de configuratie via de meegeleverde draadloze Sonos Controller, die we verderop nog bespreken.

sonosdconnector_setup_kl.jpg
Sonos ZonePlayer Setup Wizard

Configuratie via een Windows- of Mac-computer is uiteraard het simpelst. De software vraagt om kort de mute- en plusknop op de aangesloten ZonePlayer in te drukken. Na enkele seconden wordt de ZonePlayer automatisch herkend en geconfigureerd. In dat stadium kan de gebruiker er een naam aangeven, bijvoorbeeld "woonkamer". In de Sonos Desktop Controller Software kan de gebruiker nu mappen toevoegen waarin zich digitale muziek bevindt. Die mappen kunnen zich zowel lokaal als op het netwerk bevinden. In totaal kunnen maximaal zestien computers of netwerkschijven met digitale muziek op het Sonos Digital Music System worden aangesloten.

sonosdesktopconnector_play1.jpg
Sonos Desktop Controller Software

De ZonePlayer ondersteunt mp3, wma, aac (mpeg4), ogg vorbis, audible, apple lossless, flac lossless, wav en aaiff met sample rates tot 48 kHz.
Apple "FairPlay" en Microsoft "Play-for-sure" DRM (Digital Rights Management)-bestanden kan de ZonePlayer echter niet afspelen. Populaire speellijsten (playlists) worden direct herkend. Daarnaast kan de gebruiker via de Sonos-software ook nog zelf speellijsten creëren.

1
2
3
4
Vorig artikelOpen source versus Microsoft: het een of het ander?
Volgend artikelTv en pc worden één
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.