Multikamermuzieksysteem

1
60

Sonosnet
Hoewel de eerste ZonePlayer via een netwerkkabel moet worden verbonden met het thuisnetwerk geldt dit niet voor bijkomende ZonePlayers, noch voor de controller. Het systeem werkt namelijk ook draadloos via Sonosnet, een Wi-Fi-achtig, maar bedrijfseigen draadloos peer-to-peernetwerk. Sonosnet zou krachtig genoeg zijn om ook in een maximale configuratie digitale muziek te kunnen streamen, zowel naar individuele ZonePlayers als naar alle ZonePlayers tegelijk in de zogenaamde partystand. Wij hebben dit niet kunnen testen met 32 ZonePlayers, maar we hebben wel één bijkomende ZonePlayer aangesloten en dat werkte probleemloos, ook als we op beiden dezelfde song afspeelden. Zelfs in ons testlab met minstens drie mogelijke draadloze interferentiebronnen ondervonden we geen problemen om Sonosnet te activeren, of om storingsvrij muziek te streamen.

SonosController.jpg
Sonos Controller

Een extra ZonePlayer toevoegen, is zeer simpel: de gebruiker drukt gewone de mute- en plusknoppen in en na een tijdje wordt de nieuwe ZonePlayer in het systeem opgenomen. De configuratie kan gebeuren via de aangesloten computer, maar handiger is het om de draadloze controller hiervoor te gebruiken. Die heeft een eigen 3,5 inch transflectief QVGA-kleurenscherm en kan overal in huis communiceren met elke gewenste ZonePlayer. De bediening gebeurt met een handvol drukknoppen en een handig klikwiel dat zo lijkt te zijn weggelopen uit een Apple iPod. Een lichtsensor schakelt automatisch de achtergrondverlichting van de bedieningsknoppen in als het omgevingslicht te laag zit.

SonosContr_ZoneMenu.jpg
Sonos Controller Zone Menu

De controller toont ook wat er wordt afgespeeld en kan daarbij ook illustraties zoals albums weergeven (naar keuze in jpeg-, gif- of bmp-formaat). De controller is met 360 gram niet echt licht, maar kan toch gemakkelijk worden meegenomen. Hij heeft een ingebouwde Lithium-Polymeer batterij die kan worden opgeladen met de meegeleverde voeding of de optioneel verkrijgbare laadwieg (cradle).

1
2
3
4
Vorig artikelOpen source versus Microsoft: het een of het ander?
Volgend artikelTv en pc worden één
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.