Aantekeningen organiseren en converteren naar gedrukte tekst

3
64

Andere toepassingen
Mobile NoteTaker installeert ook via Annotator een extra menubalk in Word, Excel, PowerPoint en Outlook. Met de Annotator software kun je in documenten commentaar schrijven in handschrift, ze ondertekenen met een echte handtekening, tekst oplichten of omcirkelen, net zoals je dat zou doen in een tekst, tabel of presentatie die je moet nalezen en verbeteren. Je kunt kiezen uit een pen, een markeerstift, waarvan je de kleur en de lijndikte kunt instellen en een gom. Je activeert de Annotator door met je penpunt in het eerste gaatje van de scaneenheid te drukken. De cursor verandert dan in een pennetje op de plaats waar je aantekeningen wenst te maken.

MobileNoteTaker_Anno.jpg
De Annotator geïntegreerd in MS Word

Erg vlot werkt de software niet, want het is vaak moeilijk positioneren met de pen en als je bijvoorbeeld een geschreven tekst wil toevoegen aan een document dan moet je behoorlijk hard op de penpunt drukken of er ontstaan haperingen, wat vermoeiend schrijven is. Ook volgt de tekst op het scherm de pen niet snel genoeg.

Update: RealData Systems deelt ons mee dat het product geleverd wordt met een nieuwe versie van MyScript Notes. In versie 2.0 van MyScript Notes kan je de nauwkeurigheid van de handschriftherkenning verhogen door de software je handschrift te trainen. Ook kan je in de nieuwe versie afkortingen gebruiken die de software omzet in volledige tekst op je computer. Een dertig dagen probeerversie van MyScript Notes 2.0 kun je hier downloaden.
De Mobile NoteTaker Unit spreekt ook al een tijdje Nederlands. Een gratis update kan je downloaden via deze link.

Conclusie
De Pegasus Mobile NoteTaker een revolutionair ontwerp noemen is overdreven. Ergens doet het concept me denken aan spraakherkenningstechnologie van Lernout en Houspie, die hetzelfde soort van eenvoudige convergentie tussen tekst en computer nastreefde, zij het dan via spraak. De NoteTaker biedt je heel wat mogelijkheden om je aantekeningen te digitaliseren en vervolgens te bewerken. Wie zweert bij het ouderwetse schrijven met de pen, maar zijn aantekeningen digitaal wil organiseren en eventueel bewerken, kan met de NoteTaker heel wat tijd besparen. Wie ook nog uitkijkt naar een apparaat om handgeschreven tekst feilloos om te zetten naar gedrukte tekst, moet toch voor lief nemen dat hij zijn aantekeningen zeer zorgvuldig moet neerpennen, wat afbreuk doet aan het wezen van notities nemen, namelijk het snel neerpennen van tekst. De minste slordigheid wordt afgestraft en dan kan het bewerken van de handgeschreven aantekening tot gedrukte tekst toch erg veel tijd in beslag nemen, zeker als het een groot document betreft. Op dat vlak faalt de Mobile NoteTaker wat ons betreft en dat is een gemiste kans.
Adviesprijs
Pegasus Mobile NoteTaker: 199,65 euro;
Vullingen per vijf stuks: 6,05 euro
1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelZet je gegevens tussen je boeken
Volgend artikelSnellere en/of veiligere harde schijven dankzij RAID
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

3 REACTIES

  1. 2de reactie, er wordt ook geschreven over de Engelse taal op de unit dat dat verwarrend kan zijn. Op de site http://www.notetaker.nl is er gratis een firmware update te verkrijgen zodat je het menu ook in het Nederlands kan krijgen.

  2. Met interesse heb ik het artikel “Handschriften Aantekeningen organiseren en converteren naar gedrukte tekst ” gelezen. Tot mijn verbazing gaat deze recensie over een versie die een half jaar geleden getest is. Sinds deze versie is er flink wat verbeterd m.b.t. de techniek en de mogelijkheden van dit product.

    Buiten het feit dat in veel branches het tegenwoordig verplicht is om digitaal notities te bewaren is een andere belangrijke functie het omzetten van geschreven naar getypte tekst. De besproken versie 1.2 van MyScript Notes deed het op dit punt al goed. Met deze versie hebben wij al veel mensen in de zorgsector met het beroemde doktershandschrift blij gemaakt.

    Dat er wordt geschreven dat je niet snel een notitie kan maken omdat je moet zorgen dat je leesbaar schrijft vind ik een beetje vreemd. Het belang van een notitie is altijd dat je zelf het later ook nog kan lezen.

    Versie 2.0 van MyScript Notes heeft nog 2 belangrijke voordelen:

    1. Eigen handschrift kenbaar te maken aan de software waardoor de omzetting nog beter gaat.

    2. Werken met afkortingen op papier die door MyScript Notes op de computer in volledige tekst worden omgezet.

    Mocht het nodig zijn om in het omgezette verhaal teksten toe te voegen of te veranderen dan is dat in Microsoft Word prima te doen.

    Een ander punt wat mij opvalt is de bewering dat het niet geschikt is voor linkshandigen zeker gezien het feit dat de Mobile NoteTaker door die groep gewoon gebruikt wordt. De opmerking over de pen dat die lomp is vind ik nogal lomp. Deze pen is niet dikker dan een normale pen die veel mensen gebruiken. In de vergelijking met de logitech pen of de nokia pen is deze pen tevens 4 keer zo dun / slank.

    Kortom, MyScript notes 2.0 wordt nu bij de Mobile NoteTaker bijgeleverd. Deze versie heeft een nog betere herkenning omdat je je eigen handschrift kenbaar kan maken aan de software.

Reacties zijn gesloten.